Laboratuvar köpeği olan pitbullar, insan elinde katile dönüşüyor

Uzman Kangal yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, bir laboratuvar ürünü olan pitbulların hasta ruhlu insanların elinde katile dönüştüğünü söyledi.

GÜNDEM 28.12.2021, 00:32 28.12.2021, 17:34
Laboratuvar köpeği olan pitbullar, insan elinde katile dönüşüyor

Yıldız, son dönemlerde artış gösteren pitbull saldırıları üzerine gerçekleştirdiği değerlendirmede, aslında yaradılışında saldırgan özellikler bulunmayan bu türün art niyetli insanların elinde bir canavara dönüştüğünü kaydetti. Yıldız, “Pitbulllar aslında diğer türlere kıyasla daha saldırgan değiller. Doğuştan saldırgan olmadıklarını söyleyebilirim. Çene basınçları çok yüksek olduğundan dolayı bazı hasta ruhlu insanlar bu hayvanları şiddete yönlendiriyor." dedi. 

"Yaşlıların ve çocukların kurtulma şansı yok"

Yıldız, bu türün yakından takip edilmesi gerektiğini savunarak, “Şiddet eğilimi olan bir pitbulldan kaçmak imkansız. Benim gibi uzman kişiler ise bu saldırılardan rahatlıkla kurtulabilir. Onların saldıracağı noktaları biliyoruz ve kendimizi savunuyoruz. En azından parçalaması için kolumu veririm, hayati bölgelerimi korurum. Fakat yaşlıların ve çocukların bunları yapması imkansız. Bu türlerin denetlenmesi ve sahiplerinin suç kayıtlarına bakılması lazım." sözlerini sarf etti.

"Laboratuvar köpeği"

Pitbulların laboratuvar köpeği olduğunun altını çizen Yıldız, doğal bir ırk olmadıklarını belirterek, “Doğal bir köpek ırkı değiller. Doğada kendiliğinden meydana gelen bir seleksiyon sonucunda da oluşmadılar. Genetik yapılarında bazı bozukluklar var. Bunlar laboratuvar ürünüdür. DNA'larında birkaç farklı köpek genini taşıdıkları biliniyor. Her türlü şiddete açık, canavarlaşmaya meyilli bir yapıdalar. Kangal ise böyle bir ırk değil." diye konuştu. 

Yorumlar (0)