KYK kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi başvuruları 15 – 21 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Başvuru yapan öğrenciler, burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

GÜNDEM 31.10.2019, 12:28 03.11.2019, 00:28
KYK kredi ve burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

2019 – 2020 eğitim öğretim yılında milyonlarca üniversite öğrencisi, Kredi Yurt Kurumu’na (KYK) burs ve kredi başvurularında bulundu.

Başvuruyu yapan milyonlarca öğrenci, hak kazanacakları kredi ya da bursun sonuçlarını bekliyorlar. Başvuruda bulunan öğrenciler; konaklama, eğitim, yeme içme, ulaşım gibi hizmetlerden de faydalanma imkânına sahip olacaklar.

KYK’nın sunduğu kredi ve burslardan örgün ve ikinci öğretim olmak üzere ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tamamı faydalanabiliyor.

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de faydalanabiliyor

Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler de KYK’nın sunduğu kredi ve burslardan faydalanmak için başvuruda bulundu. Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler noter kefaletnamesi ve öğrenci belgeleriyle hak kazandıkları kredi/burslarını elde edecekler.

Üniversiteye yeni başlama şartı yok

Burs çıkmayan öğrencilerin tümüne kredi çıkacak ancak burslarda geri ödeme yapılmazken, krediler mezun olduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayacak. Örgün ve ikinci öğretim öğrencileri, mezun olması gereken yıldan sonra olmamak kaydıyla başvuru dönemlerinde müracaat edebiliyor.

Kredi ve burs ücretleri artacak

KYK kredi ve burslarında 2019-2020 için henüz bir zam miktarı açıklanmadı ancak geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan, aylık burs ve kredi ücretlerinde artış yapılacağı müjdesini vermişti. Önceki yıllardaki artışın çoğunlukla yüzde 6,4 baz üzerinden hesaplandığı göz önüne alındığında, bu yılki tahmini artış aşağıdaki tablodaki gibi olabilir:

KYK kredi ve burs sonuçları, bir aksama olmazsa her yıl olduğu gibi Kasım’ın birinci ve ikinci haftaları arasında açıklanıyor. Öğrenciler, geçtiğimiz yıl 13 Kasım’da açıklanan KYK kredi ve burs sonuçlarını kyk.gsb.gov.tr sitesinden görüntülemişlerdi. Bu yılki başvuru sonuçlarının da yine aynı site üzerinden görüntüleneceği duyuruldu.

e-Devlet’ten taahhütname onaylaması gerekiyor

KYK kredi ve burs sonuçları açıklandıktan sonra, kredi/burs ve diğer KYK imkânlarından faydalanma hakkı kazanan öğrencilerin hak kazandıkları imkânları kullanabilmek için e-Devlet üzerinden taahhütname onaylaması yaptılar.

Yorumlar (0)