KYK kredi borçları için çözüm yolda: Yapıcı düzenlemeler geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri sonrasında eyleme geçen Maliye ve Hazine Bakanlığı, öğrenim kredisinin geri ödemeleri sırasında öğrencileri zor duruma düşürmeyeceklerini, yapıcı bir çözüm yolunda ilerlediklerini duyurdu.

GÜNDEM 15.07.2022, 09:35 15.07.2022, 10:08
KYK kredi borçları için çözüm yolda: Yapıcı düzenlemeler geliyor

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ve tartışmalara neden olan öğrenim kredisi geri ödemeleri ile ilgili gelişme yaşandı. Konu ile ilgili çalışmaların başlatıldığını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, alınacak kararın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağını aktarmıştı.

İşlemler hızlandı, güz dönemine kadar açıklanacak

Bu noktada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleri ile Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati, üniversite öğrencilerinin zor duruma sokulmamasını sağlama düşüncesiyle KYK kredi geri ödemeleri ile ilgili işlemlerin hızlandırılarak 2022-2023 akademik senesi Güz Dönemine kadar bitirilmesini istedi.

Mağdur duruma düşülmemesi için yapıcı çözümler alınacak

İlgili hususun siyasi bir hale gelmemesi için çalışmaların basına duyurulmadan sürdürüldüğünün altını çizen yetkililer, bakanlık tarafından geniş kapsamlı bir düzenleme gerçekleştirdiğini ve bu zaman zarfında gençlerin mağdur duruma düşmemeleri için yapıcı bir çarenin oluşturulduğunu ifade etti.

18 Temmuz günü duyurulacak

Diğer bir taraftan, gerçekleştirilen çalışmalar 18 Temmuz günü düzenlenecek kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından basına açıklanacak.

Yorumlar (0)