Kuzey Suriye’de 11 DEAŞ’lı terörist yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 11 DEAŞ mensubu teröristi başarılı bir operasyonla yakaladı. Operasyonda çok sayıda mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi. 

GÜNDEM 19.11.2022, 13:34 19.11.2022, 13:36
Kuzey Suriye’de 11 DEAŞ’lı terörist yakalandı

Yurt içinde teröristlere nefes aldırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak ve Suriye’de de terör örgütlerine göz açtırmıyor. Bu kapsamda son başarılı operasyon, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde gerçekleştirildi. Suriye Milli Ordusu’na bağlı yerel güçlerle düzenlenen operasyonda toplam 11 DEAŞ mensubu yakalandı. MİT ayrıca teröristler tarafından bölgede misafirhane olarak kullanılan 3 örgüt evinin konumunu da tespit etti. Evlerde ayrıca sözde terör örgütü sorumlularının kaldığı öğrenildi.

Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda; teknik kapasitesi ve patlama etkisi yüksek, profesyonelce hazırlanmış ve yaklaşık 30 bin ABD doları değerinde 4 bin 350 elektrikli fünye, 986 programlanabilir entegre cihazı, 665 devre kartı, voltmetre, devre elemanları, devre kontrolü için LED'ler ve lehim aletinin de aralarında bulunduğu çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi. Yakalanan teröristler, ilk ifadelerinde PKK/KCK-PYD/YPG uzantısı SDG kontrolündeki Haseke/Guveyran Cezaevi'ne yönelik DEAŞ unsurlarınca düzenlenen saldırılara lojistik ve askeri destek sağladıklarını itiraf etti.

Yorumlar (0)