Kuzey Irak’a hava harekatı: 23 terörist öldürüldü

Kuzey Irak’ta yer alan Asos bölgesine düzenlenen hava harekatında toplam 23 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

GÜNDEM 02.10.2022, 10:52 03.10.2022, 11:19
Kuzey Irak’a hava harekatı: 23 terörist öldürüldü

Yurt içindeki geniş çaplı operasyonlarla teröristlere nefes aldırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak ve Suriye’de de terör örgütlerine ağır darbeler vuruyor. Bu kapsamda TSK’nın son büyük operasyonu Kuzey Irak’ta gerçekleşti. 140 kilometre derinlikte yer alan Asos bölgesini ateş altına alan Türk savaş uçakları, terör noktalarını yerle bir etti. 

“Sayının daha da artması bekleniyor”

Operasyon kapsamında bölgedeki sığınaklar, mağaralar ve depolar tam isabetle vuruldu. Öte yandan sözde örgüt sorumlularının karargâh olarak kullandığı bir merkez de başarılı bir şekilde imha edildi. Yerli ve milli mühimmat kullanılarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda, ilk belirlemelere göre 23 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Sayın Bakanımız Hulusi Akar’ın duyurduğu, Irak’ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte bulunan Asos bölgesine gerçekleştirilen hava harekâtında ilk belirlemelere göre toplam 23 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edildi. Sayının daha da artması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı. 

Yorumlar (0)