Kuzey Irak'tan acı haber: 5 şehit

Kuzey Irak'taki Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK üyelerinin saldırısında, Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın şehit düştüğü belirtildi. Öte yandan Süleyman Soylu, söz konusu operasyon esnasında 4 güvenlik korucusunun da şehit olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 25.07.2022, 18:15 25.07.2022, 18:29
Kuzey Irak'tan acı haber: 5 şehit

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK üyelerinin saldırısında, Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan'ın şehit düştüğü bildirildi.

MSB'den açıklama

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 25 Temmuz tarihinde Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı neticesinde Nişan'ın şehit düştüğü ifade edildi.

Bahse konu açıklamada, "Bizleri derin bir üzüntü ve acıya boğan bu olayda yaşamını yitiren aziz şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) ile asil Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ederiz." denildi.
 


Bakan Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şunları kaydetti:

"Pençe-Yıldırım Operasyonu bölgesindeki hain saldırı sonucunda kahraman askerimiz Remzi Nişan ile kahraman güvenlik korucularımız Veysi Sebik, Avdi Demir, Kemal İmece ve Bülent Vermez şehit oldular."
 

Suriye'de 15 terörist etkisiz hale getirildi

Bakanlık tarafından gün içinde gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman komandolarımız, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde başarılı bir operasyon daha düzenledi. Huzur ve güvenlik ortamını bozmak hedefiyle saldırı teşebbüsünde bulunan 2'si sözde üst düzey yönetici olmak üzere toplamda 15 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi."
 

Yorumlar (0)