Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit düştü

MSB, Kuzey Irak'taki Pençe-Şimşek Harekatı bölgesindeki üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen havan saldırısı neticesinde bir askerin şehit düştüğünü bildirdi.

GÜNDEM 12.08.2021, 23:40 14.08.2021, 10:04
Kuzey Irak'tan acı haber: 1 asker şehit düştü

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Kuzey Irak'taki Pençe-Şimşek Harekatı bölgesindeki üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen havan saldırısı neticesinde bir askerin şehit düştüğünü bildirdi.

MSB'den açıklama

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, Kuzey Irak'taki Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde bulunan bir üs bölgesine PKK'lı teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda bir askerin ağır şekilde yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştüğü ifade edildi.

Söz konusu paylaşımda, "Kahraman silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve TSK'ya sabır ve başsağlığı dileriz. Saldırıyı düzenleyen teröristlere ivedilikle karşılık verilmiş, ilk tespitlere göre 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlarımız devam etmektedir." bilgisi verildi.



Adıyaman’a şehit ateşi düştü

Bölücü terör örgütü PKK’nın hain saldırısı neticesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hakan Bali'nin şehadet haberi ailesine verildi. Şehit Bali'nin birkaç gün evvel nişanlandıktan sonra ailesiyle vedalaşarak Pençe-Şimşek Operasyonu'na katıldığı belirtildi.

Şehit Hakan Bali’nin babası Mehmet Bali’nin ise yaklaşık olarak 1 sene evvel yaşamını yitirdiği öğrenildi.









Yorumlar (0)