Kuşadası’nda evcil hayvan satışı yasaklandı

Aydın’a bağlı Kuşadası ilçesinde, Kuşadası Belediye Meclisi tarafından alınan kararla evcil hayvan satışı yasaklandı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Evcil hayvan ticareti asla kabul edilemez bir hak ihlalidir. Evini ve hayatını bir hayvanla paylaşmak isteyen herkesi satın almak yerine sahiplenmeye davet ediyoruz.” dedi.

GÜNDEM 03.06.2021, 00:08 03.06.2021, 16:24
Kuşadası’nda evcil hayvan satışı yasaklandı

Kuşadası Belediyesi, ilçede evcil hayvan satışına yasak getirilmesi için geçtiğimiz ay bir çalışma başlattı. Bu çerçevede, Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından bir önerge düzenlendi. Önerge, Kervansaray’da yapılan Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında gündeme alındı. Gerçekleştirilen oylamada, önerge oy birliği ile kabul gördü. Karara göre, Kuşadası’nda evcil hayvan satan işletmelerde kafesteki kanatlı hayvanlar ve akvaryum hayvanları hariç diğer hayvanların satışına yasak getirildi.

Hayvanseverler mutlu oldu

Meclis tarafından alınan karar, hayvanseverler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Hayvansever İskender Avcı, “Bugün çok önemli ve tarihi bir karar alındı. Bu önemli bir rant kapısıydı. Can dostlarımız küçücük kafeslerde tutuluyordu. Hayvanların yaşadığı bu çile artık son bulacak. Başkan Günel'e çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Hayvansever Gökçe Demirkaya ise “Belediyemizin kararı bizi çok sevindirdi. Patiler artık hür olacak. Başkan Günel'e teşekkürlerimi iletiyorum." dedi. 

"Onlar bize emanet"

Evcil hayvan satışına ilişkin olarak bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Aydın'da yaşayan tüm canlılardan sorumlu olduklarına vurgu yaparak, “Göreve geldiğimizden beri can dostlarımızın yaşam haklarını savunduk. Onlar bize emanet, onlar için elimizden geleni yapmak zorundayız. Evcil hayvan ticareti asla kabul edilemez bir hak ihlalidir. Evini ve hayatını bir hayvanla paylaşmak isteyen herkesi satın almak yerine sahiplenmeye davet ediyoruz. Aldığımız bu kararın bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyoruz. Uzun bir zamandır taslak halinde bekleyen 'Hayvan Hakları Yasası'nın bir an evvel kabul edilerek yürürlüğe girmesini istiyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)