Kuruyemişçiden tırnakçılık yaparak 800 TL çaldılar

İstanbul Arnavutköy’de faaliyet gösteren bir kuruyemiş dükkanı 3 kişinin tırnakçılık yöntemiyle yaptığı hırsızlığa maruz kaldı. Bu yöntemle kasiyerin kafasını karıştıran hırsızlar, 2 dakika gibi kısa bir sürede dükkandan 800 TL. çalarak kayıplara karıştı. O anlar kamera görüntülerine de yansıdı.

GÜNDEM 08.11.2021, 12:14 09.11.2021, 08:58
Kuruyemişçiden tırnakçılık yaparak 800 TL çaldılar

Alınan bilgiye göre olay, Arnutköy’e bağlı İmrahor Mahallesi’nde yıllardır hizmet veren bir kuruyemiş dükkanında yaşandı. Öğle saatlerinde dükkana müşteri kılığında gelen 3 kişi çeşitli kuruyemişlerden seçip alarak görünürde ödeme yapmak için kasaya gitti.

Organize çalıştılar

O andan itibaren kasada bulunan kasiyerin aklını karıştırarak sordukları sorularla dikkatini dağıtan hırsızlar verdikleri parayı geri aldıktan sonra bir de para üstünü alarak cebe attı. Böylelikle 2 dakikada 800 TL. çalan hırsızlar daha sonra ortadan kayboldu. Hırsızların o anki görüntülerinin hepsi kameralar tarafından kaydedildi.  

“Kasiyerler dikkatli olsun”

İşletmenin sahibi olan Yusuf Kaya yaşanan olayla ilgili şöyle konuştu: “Bizim personelimiz normalde 2 kişi. Bir tanesi çekirdek alma bahanesi ile onu oyalarken, diğeri de güya kasaya aldıklarını ödemek için kasiyerin yanına gitmiş. Arka arkaya sordukları sorularla kasiyerin kafasını karıştırarak verdikleri paraları geri aldıkları gibi para üstü de almışlar. Neredeyse 800 TL. civarında bir kaybımız var. Tüm kasiyer arkadaşlarımıza bu tip olaylara karşı dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum”

Yorumlar (0)