Kurum: Haliç'imizi kimsenin insafına bırakmayız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç'te yaşanan renk değişimine ilişkin testlerin yapılacağını, Haliç'in kimsenin insafına bırakılmayacağını ve gerekli yatırımları yapmak amacıyla seferber olunacağını söyledi. 

GÜNDEM 13.06.2020, 16:39
Kurum: Haliç'imizi kimsenin insafına bırakmayız!

Haliç'te yaşanan renk değişimi ve pis koku son günlerde tartışma konusu haline geldi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç'teki görüntünün herkesin içini sızlattığını ifade etti.

Bakan Kurum, bu noktada bir çevre yatırımı yapılması halinde seneler içerisinde nüfusun artacağını, bölgedeki yapılaşmanın artacağını ve ilave yatırımların yapılması gerekeceğini kaydetti. 

Üniversitelerin iş birliğiyle Haliç'teki kirliliğin nedenini incelediklerini belirten Kurum, çıkan sonuçlara göre adımlar atılacağını söyledi. 

"İBB ile iş birliğine hazırız"

Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sorumluluğundaki alanda gerekli yatırımları yapmasının kritik olduğuna dikkat çekerek, bakanlık olarak Haliç'i gelecek nesillere tertemiz, masmavi bir şekilde bırakmak istediklerini ve belediye ile her türlü iş birliğine hazır durumda olduklarını belirtti. 

"Yatırım yapmazlarsa biz harekete geçeriz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) gücünün yetmediği yerde de istedikleri yardımı yaparak Haliç'i temiz tutmayı hedeflediklerini aktaran Kurum, belediyenin yatırım yapmaması halinde Haliç'in kimsenin insafına bırakılmayacağını ve gerekli yatırımları yapmak amacıyla seferber olunacağını ifade etti.

"Test yapılacak"

Kurum, Haliç için testlerin yapılacağını ve sonuçlara göre gerekli hamlelerde bulunulacağını kaydetti.

Yorumlar (0)