Kurtarma ekipleri de mahsur kaldı

Fırtına sebebiyle Kırklareli'nde kayalıkta mahsur kalan 5 balıkçı ile onları kurtarmaya giderken bölgede mahsur kalan 4 kişilik kurtarma ekibi kıyıya ulaştırıldı.

GÜNDEM 06.10.2019, 12:14
Kurtarma ekipleri de mahsur kaldı

Kırklareli'nde teknelerinin karaya oturması sonucu kayalıklarda mahsur kalan 5 balıkçı kurtarıldı.

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinden akşam saatlerinde avlanmak için denize açılan Metin Ertekin (37), Arda Ertekin (12), Nadir Özer (35), Ayberk Özer (14) ile Erdoğan Koç (40) fırtınaya yakalandı.

Sirkeçatağı mevkisinde savrulan tekneleri kayalıklara çarpan balıkçılar, hem teknenin hasar alması hem de şiddetli fırtına nedeniyle büyüyen dalgalardan kurtulmak için kayalığın üzerine çıktı.

5 balıkçının kayalıklarda mahsur kaldığına dain ihbarın ardından harekete geçen AFAD ve jandarma ekipleri, fırtına sebebiyle bölgeye ulaşamadı.

Bu kez de sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye hareket etti.

Kurtarmaya gelen ekipler de mahsur kaldı

Şiddetli fırtına ve yol açtığı dalgalar sebebiyle hayli güçlük yaşayan ekipler, zodyak botla balıkçılara ulaştı. Ekipler de dalgalar yüzünden bölgede mahsur kaldı.

Balıkçı teknesinden uzatılan halat zodyak bota bağlandı.

Zodyak bot, balıkçı teknesini çekerek mahsur kalan balıkçılar ile ekipteki 4 personeli kurtardı.

Açıklama yapan balıkçı Nadir Özer, gece 22.00'de balık avlamak için denize açıldıklarını fakat fırtına ve fırtınanın yol açtığı güçlü dalgalar sebebiyle teknelerinin sürüklenerek kayalıklara vurduğunu belirtti.

Çok korktuklarını, ısınmak için ateş yaktıklarını ifade eden Nadir Özer, kurtarıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Yorumlar (1)
Baba bilo 4 yıl önce
Akılsız ekip sizi kim kurtaracak rezalet
Ancak maaş alırsınız haram olsun