Kurtarılan Türk vatandaşları yurda getirildi

Yunanistan'daki Igoumenitsa Limanı'ndan İtalya'daki Brindisi Limanı'na seyir halindeyken alevler içinde kalan feribottan kurtarılan 23 Türk vatandaşı, Korfu Adası'ndan ülkemize getirildi.

GÜNDEM 20.02.2022, 15:36 21.02.2022, 09:21
Kurtarılan Türk vatandaşları yurda getirildi

Ülkemizin Pire-Atina Başkonsolosu Mustafa Somuncu, son durumlarını yakından izledikleri Türk vatandaşlarının transfer edilmesi için yerel bir acenteden araç kiralandığını belirtmişti.

Gemiyle ilk olarak Igoumenitsa'ya, ardından kara yolu üzerinden Gümülcine'ye gidileceğini söyleyen Somuncu, "Pasaportlarını kaybedenler için geçici pasaport düzenledik. Oradan da kara yolu üzerinden İstanbul'a gidecekler." diye konuşmuştu.

Somuncu, yurttaşların problemsiz bir şekilde ülkemize ulaşmaları için gereken tüm tedbirlerin alındığının altını çizerek, "Yurttaşlarımızın zararlarının tazminatı hususunda takipçi olacağız." sözlerini sarf etmişti.

1 yurttaş hala kayıp

Mehmet Çakır adlı yurttaşın akıbetinin tespit edilmesi için ilgili makamlarla bir araya geldiklerinin bilgisini aktaran Somuncu, "Ne yazık ki ilgili makamlardaki bilgiler de bizimkiyle paralellik gösteriyor. Kaybolan 12 yolcudan 1'i kayıp listesinde bulunuyor. Onun akıbetinin tespit edilmesine öncelik veriyoruz." ifadelerini kullanırken Mehmet Çakır hakkında saatler geçmesine karşın herhangi bir gelişme bulunmuyor.

Çalışmalar devam ediyor

Yunanistan medyasına göre, arama kurtarma ve feribottaki yangını söndürme faaliyetleri sürüyor.

Yolcu listesi üzerinden gerçekleştirilen kontroller ve kimlik belirleme faaliyetleri neticesinde tespit edilen kayıp sayısının 12'ye çıktığı kaydedilerek, toplam 278 kişinin deniz aracından kurtarıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)