"Kürt kardeşlerimi yanıltmaya çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kürt kardeşlerimi yanlış söylemle yanıltmaya çalışıyorlar. Biz ayrımcı değiliz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Roman kim olursa olsun yaratılanı yaradandan ötürü sevdik." dedi.

GÜNDEM 21.06.2019, 20:49
"Kürt kardeşlerimi yanıltmaya çalışıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen yemekte iş insanlarıyla bir araya geldi.

Konuşmasında terörle mücadele vurgusu yapan Erdoğan, "Teröristlerin en üst kademesindekilerin nasıl etkisiz hale getirildiklerini görüyorsunuz" diye konuştu. Erdoğan "Şehitlik makamına ulaşmak her yiğidin harcı değildir" diye konuştu.

"BİZ AYRIMCI DEĞİLİZ"

"Kürt kardeşlerimi yanlış söylemle yanıltmaya çalışıyorlar." diyen Erdoğan, "Ağrı'ya havalimanını biz getirdik. Biz ayrımcı değiliz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Roman kim olursa olsun yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Kayyum tayinleriyle oralarda evleri sıfırdan inşa ettik. Şu anda Diyarbakır'ı tanıyamazsınız. Üç geliş, üç gidiş. Geceleri pırıl pırıl bir şehir inşa ettik. Suriçi yine ayrıca bambaşka. Tarihi kale vesaire onları ele aldık. Dicle Nehri'nin kenarına piknik alanlarını inşa ettik, orada da hem Dicle'yi seyret hem de ailece orada pikniğini yap. Niye Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır, ona hizmet etmek benim görevimdir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik." ifadelerini kullandı.

"CHP ADAYININ BECERİKSİZ, TUTARSIZ..."

Erdoğan, "Sizlerden ricam çevrenizde CHP, İYİ Parti, Saadet, HDP ve  diğerlerine oy veren vatandaşlarımızla İstanbul'la ilgili kanaatlerimizi paylaşmanızdır. İstanbul'u hangi şartlarla teslim aldığımızı unutmadan. Ama genç kuşak bunları bilmiyor. Onu sizler babaları, amcaları, dayıları olarak biliyorsunuz. CHP adayının bizim teslim aldığımız zihniyetin çok daha beceriksiz, geri bir kişi olduğunu bu kişiyi yakından tanıyan en azından tutarsızlıkları tespit eden herkes biliyor. Bu şehri İstanbulun bir daha benzer tabloyla karşı karşıya kalmamak için." dedi.

Yorumlar (0)