Kurbanlık alacaklara hayvan üreticilerinden uyarı! Elinizi çabuk tutun

Canlı hayvan pazarlarına uygulanan yüzde 100 zammın sonrasında hayvan üreticileri, vatandaşların ellerini hızlı tutması konusunda uyarıda bulundu.

GÜNDEM 21.06.2022, 17:45 22.06.2022, 10:34
Kurbanlık alacaklara hayvan üreticilerinden uyarı! Elinizi çabuk tutun

Kurban Bayramı’na az kala, hayvan pazarları hareketlenmeye başladı. Hayvan üreticisi olan Cengiz Can, kurbanlık hayvan pazarı hakkında vatandaşlara bilgilendirme sağladı. Kurbanlık alacakların hızlı davranması gerektiğini söyleyen Can, bu yılki hayvan satış piyasası ve kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken konuları aktardı.

Geçtiğimiz seneye göre yükseliş yaşandı

Çiftlik işleticisi ve hayvan üreticisi Cengiz Can, "Geçtiğimiz sene hayvan pazarında canlı kilogram satışlarımız 33 lira ile 35 lira aralığındaydı. Bu yıl canlı kilogram fiyatlarımız 65 lira ile 70 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlandırmanın içerisinde bizim çiftliğimizde parçalama ve kesim ücreti de dahildir. Canlı hayvan satışlarında yüzde 100 bir fiyat artışı görülüyor" ifadesinde bulundu.

Erken almak vatandaşa avantaj sağlıyor

Cengiz Can, "Bu yıl pazarlarda sorunlar var. Müşterilerimiz kurbanlığı ne kadar erken satın alırsa o kadar avantajlı olacaktır. Çünkü piyasaya az sayıda mal sürüleceğini tahmin ediyoruz. Bayrama 2 ay kala talepler gelmeye başlıyor. Biz de o zaman satış yapmaya başlıyoruz” dedi.

Hayvan gelişmemiş ve tüylüyse dikkat edin

Kurbanlık seçerken vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Can, “İnsanlar büyükbaş satın alırken hayvanın dişlerine dikkat etmelidir. Hayvanın resmi kayıtlarının bulunup bulunmadığına dikkat edilmelidir. Bunun için küpede sorgulama sistemi bulunuyor. Bu sistem sayesinde hayvanlarını kolaylıkla kontrol edebilirler. Diğer bir dikkat edilmesi gereken konu ise hayvanın yaşıdır. Topal, kör olmaması veya hasta olmaması gerekir. Hayvanı gördüğünüz zaman tüylüyse ve gelişmemişse o kurbanlıkta bir problem vardır. Hayvanın ağzını açarak kontrol edebilirler" dedi.

Yorumlar (0)