Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı ne zaman sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Kurban Bayramı’nın net tarihi ve tatil günleri Temmuz ayına birkaç gün kalmasının öncesinde tekrar gündeme geldi.

GÜNDEM 30.06.2020, 02:01
Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı ne zaman sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Kurban Bayramı’nın net tarihi ve tatil günleri Temmuz ayına birkaç gün kalmasının öncesinde tekrar gündeme geldi. Ramazan Bayramı sonrasında gelen ve Müslüman aleminin kurban kesme ibadetini idrak ettiği Kurban Bayramı öncesi vekalet sayılan kurban bedeli ve kurban kesim alanlarında alınacak tüm önlemler detayları ile belli oldu.

Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş, 2020 yılında vekalet türü ile kurban kesimi bedelinin yurt içinde 975 Türk lirası olarak belirlendiğini açıkladı. Yurt dışında ise bu bedelin 825 lira olarak belirlendiğini açıklandığı belirtildi. Kurban kesme ibadetine dair diğer ayrıntılar ise tatil günlerinin hangi günler olacağı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü bu yıl 31 Temmuz 2020 tarihine denk geliyor, bayramın dördüncü ve son günü ise 3 Ağustos 2020 tarihinde idrak edilecek. Kurban Bayramı süresince tatil olacak resmi tatil günleri ise henüz tam anlamıyla belli değil.

Kurban Bayramı bu yıl 31 Temmuz tarihinde başlayacak ve 3 Ağustos tarihinde son bulacak. 30 Temmuz ise arife günü olarak sayılacak.

Kurban Bayramının Birinci Günü: 31 Temmuz Cuma

Kurban Bayramının İkinci Günü: 1 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramının Üçüncü Günü: 2 Ağustos Pazar

Kurban Bayramı Dördüncü Günü: 3 Ağustos Pazartesi

2020 Yılı için Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ kapsamında kurban satış yerleri İstanbul ilinde bayramdan 15 gün önce hazır bulunacak. Diğer illerde için ise bayramdan 1 ay önce hazır hale getirilecek satış yerlerinde belirlenen bu tarihten önce kesinlikle kurbanlık hayvan girişine izin verilmeyecek.

Aynı zamanda bu yıl virüs sebebi ile kurban kesim yerlerinde de ekstra önlemler alınmasına özen gösterilecek.

Yorumlar (0)