Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı getirmenin zor olduğunu ifade etti. 

GÜNDEM 17.07.2020, 14:43 17.07.2020, 14:54
Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Açıklama geldi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bilindiği üzere Ramazan Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?" oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Temmuz günü başlayacak ve 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin açıklamada bulundu.

"Sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı'nın özelliklerinin çok farklı olduğuna dikkat çekerek, bayram boyunca kurbanların kesileceğini ve herkesin birbirini ziyaret edeceğini kaydetti.

Erdoğan, bu nedenle Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanmasının oldukça zor olduğunu belirterek, bunun değerlendirmesinin Bilim Kurulu üyeleri ile yapılacağını ancak şu anda böyle bir gündemlerinin olmadığını söyledi. 

Bilim Kurulu üyesi uyarmıştı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kurban kesim alanlarında ya da bayram namazından sonra gerçekleştirilecek olan bayramlaşmalar sırasında vatandaşların sosyal mesafe kuralına riayet edeceklerini veya maske takacaklarını düşünmediğini ifade etmişti.

Prof. Dr. Özlü, bu nedenle Kurban Bayramı'nı artış yaşanmadan atlatmanın pek mümkün olmadığına dikkat çekerek, vekâletle kurban kesilmesini önerdiğini fakat yerleşik bazı alışkanlıkların mevcut olduğunu yani vatandaşların kendi kurbanlık hayvanlarını alarak keseceklerini söylemişti.

Büyükşehirler kontrol edilse de köy ve kasabalara aynı anda ulaşmanın çok zor olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, Kurban Bayramı'nda mangalların yakılacağını, kavurmaların yapılacağını ve hep beraber masaya oturulacağını aktararak, çok büyük bir tehlikenin bizi beklediğini ve sürecin iyi yönetilememesi halinde vaka sayısının da artış göstereceğini kaydetmişti. 

Yorumlar (0)