Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı dolayısıyla sokağa çıkma kısıtlamasının olmayacağını paylaştı.

GÜNDEM 29.07.2020, 19:20
Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kurban Bayramı sebebiyle alınacak olan tedbirleri duyurdu.

Bayramda hep birlikte vereceğimiz bir sınav olduğunu söyleyen Koca, bu bayramda el öpmeyeceğimiz ve sarılmayacağımız ikinci bir bayram olacağını paylaştı.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama olacak mı?

Kurban Bayramı'na vatandaşların şahsi olarak tedbirlerini almaları gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, bayramda sokağa çıkma kısıtlamasının olmayacağını paylaştı.

Önceki bayramda başarılı bir tablo çizdik

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda uygulanmış olan kısıtlamaların tamamen ele alınması durumunda, kısıtlamalarla birlikte 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15'lik azalma olduğunu kaydeden Koca, "Önceki bayramda elde edilen sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim ve işi ciddiye alalım ki bayramdan sonra gözümüz vaka tablosunda olmasın." açıklamalarını yaptı.

Herkes namaza kendi seccadesiyle gitmeli

Bayram namazına katılacak olan vatandaşlara abdest alma işlerini son ana bırakmaması konusunda çağrı yapan Bakan Koca, namaza katılacak olanların kendi seccadelerini götürmelerinin en doğru yöntem olacağını ifade etti.

Test kitleri yüzde 90'ın üzerinde doğru sonuç veriyor

Sosyal medya üzerinde test kitlerinin doğru sonuç verme oranının yüzde 40 olduğu iddialarına ise Koca, kitlerin yüzde 90'ın üzerinde doğru sonuç verdiğini ve iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)