Kur’an-ı Kerim’i yakan Paludan ilk defa konuştu: Korkuyorum

Stockholm'deki Türkiye Büyükelçiliği önüne giderek Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı Rasmus Paludan, olayın sonrasında açıklamada bulundu. Yaptıklarına karşı herhangi bir pişmanlık duymadığını aktaran Paludan, "Tarafıma tehditler geliyor. Dakikada 20 mesaj geliyor ve 5’i tehdit içeriyor. Korkuyorum” dedi.

GÜNDEM 23.01.2023, 11:40 23.01.2023, 14:09
Kur’an-ı Kerim’i yakan Paludan ilk defa konuştu: Korkuyorum

Geçtiğimiz hafta sonu İsveç'te aşırı sağcı politikacı Paludan, Stockholm'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği önüne giderek Kur’an-ı Kerim yaktı. Yaşanan bu İslam karşıtı olayın ardından ilk defa açıklamada bulunan Paludan, yaptıkları için pişman olmadığını dile getirdi.

“Siyasi sebeplerim vardı”

Kur’an-ı Kerim yakmasının nedenini açıklayan Paludan, "Kutsal kitabı yakmamın sonrasında 'tamam bu oldu' diye düşündüm. Ancak düşündüğüm gibi olmadı. Bu yaptıklarım için pişman olmadım çünkü siyasi nedenlerim bulunuyordu. Bu kadar fazla kişinin beni öldürmeyi planladığını görünce çok üzüldüm" dedi.

“Dakikada 5 tehdit mesajı atılıyor”

Daha geçmiş zamanlarda da benzer saldırılar gerçekleştiren Paludan, "Eskiye nazaran şu an daha fazla tehdit ediliyorum. Şu an başıma gelenler daha öncekilerle benzerlik taşımıyor. Çok ciddi boyutlarda tehditler geliyor. İnsanlar sosyal medya üzerinden dakikada 20 mesaj atıyorlar bana. Bunlardan 5 tanesinde tehdit var." ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun kendisine, "Korkuyor musunuz?" sorusunu yöneltmesi üzerine Paludan, "Evet, bazı insanların beni öldüreceğini dile getirmesi beni korkutuyor. Beni ne şekilde öldüreceklerini anlatıyorlar” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar (0)