Kurallara uyulmadı! İstanbul'da yasaklama geldi

İstanbul'da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla asker uğurlamalarına kısıtlama getirildi. Yeni uygulamaya göre, toplu konvoy ve eğlence düzenlenemeyecek. Asker uğurlamasına yalnızca kişinin birinci dereceden akrabaları katılabilecek.

GÜNDEM 07.07.2020, 21:15 07.07.2020, 21:25
Kurallara uyulmadı! İstanbul'da yasaklama geldi

Türkiye'deki en önemli geleneklerden olan asker uğurlama törenlerinin toplum huzurunu bozacak ve abartılı boyutlara ulaşması çeşitli tartışmalara sebep oluyor.

Özellikle koronavirüs salgını döneminde toplum huzurunu bozmanın yanında, halkın sağlığını da tehlikeye itecek boyutlara ulaşan görüntülerin ardından harekete geçildi.

Konvoy ve toplu uğurlama yasaklandı

Alınan yeni kararla birlikte trafiği tehlikeye sokan toplu şekilde asker uğurlama törenleri ve konvoylu uğurlamalara İstanbul'da yasaklama geldi.

İstanbul'da İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, askrer adaylarını sadece birinci dereceden akrabaları uğurlayabilecek.

Aileler tarafından taahhütname imzalanacak

Yeni alınan karara göre, çocuklarını askere gönderecek olan aileler taahhütname imzalayacak ve asker uğurlama törenlerine askere gidecek olan kişinin birinci derece olan akrabaları katılabilecek.

Kısıtlamalara uyulmadığı takdirde idari para cezası kesilecek. Uğurlama eğlence tören veya konvoy oluşturulmasına ise kesinlikle izin verilmeyecek.

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların tamamı şu şekilde:

Yorumlar (0)