Kur'an-ı Kerim'e saldırıya soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hollanda, Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldıran Edwin Wagensveld ve Rasmus Paludan hakkında resen tahkikat başlattı.

GÜNDEM 31.01.2023, 20:44
Kur'an-ı Kerim'e saldırıya soruşturma

Başsavcılık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Danimarkalı Stram Kurs Partisi yöneticisi Rasmus Paludan'ın 21 Ocak 2023'te ülkemizin Stockholm Büyükelçiliğinin önünde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür açtığı ve akabinde Kur'an-ı Kerim'i yaktığı anımsatıldı.

Paludan'ın 27 Ocak 2023'te Danimarka'nın Kopenhag kentindeki Dortheavej semtinde cuma namazının ardından İslam Toplumu Derneğine ait olan caminin karşısında Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdiği, cuma namazından çıkan cemaate elindeki Hz. Muhammed'e hakaret içeren bir materyali göstererek provokasyon yaptığı hatırlatıldı.



Tahkikat başlatıldı

PEGIDA (Irkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketinin lideri Edwin Wagensveld'in 22 Ocak 2023'te Hollanda Parlamentosunun önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermeye çalıştığı, görevlilerin engellemesi üzerine bu defa Kur'an-ı Kerim'i ayaklarıyla çiğneyerek sayfalarını yırtıp attığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İddia hususu hadiseler nedeniyle bahse konu zanlılar tarafından İslam'ın mukaddes değerleri olan Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e yönelik olarak halkı düşmanlık ve kine açıkça tahrik etme ve halkın bir bölümünün benimsediği dini değerleri açıkça aşağılama niteliği taşıyan eylemler gerçekleştirildiği anlaşılmıştır."

Söz konusu açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının iddia hususu hadiselere dair gerçeklerin araştırılması maksadıyla zanlılar hakkında 'halkı düşmanlık ve kine açıkça tahrik etme' ve 'halkın bir bölümünün benimsediği dini değerleri açıkça aşağılama' suçlarından TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) ilgili maddeleri doğrultusunda resen tahkikat başlattığı bildirildi.


(Wagensveld)

Yorumlar (0)