Kültür ve Turizm Bakanlığına 4 bin işçi alınacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "4 bine yakın işçi alımı gerçekleştireceğiz. Ortalama 600’e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisi istihdamı yapacağız." dedi.

GÜNDEM 10.07.2019, 23:31 10.07.2019, 23:45
Kültür ve Turizm Bakanlığına 4 bin işçi alınacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

Bakan Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının 2023 için belirlenen 65 milyar dolar turizm geliri ve 75 milyon turist hedefini yakalamak amacıyla kurulan bir yapı olduğunu kaydetti.

Türkiye turizminde markalaşma ve tanıtımı ön plana almak istediklerini kaydeden Ersoy, ajansın özel sektör ve Bakanlık temsilcilerinden oluşan bir yönetim kurulu ile yönetileceğini aktardı.

Yönetim Kurulunun sektörden sağlayacağı kaynağı nereye harcayacağına kendisinin karar vereceğini söyleyen Ersoy, "Yönetim Kurulu 13 kişiden oluşuyor. Bakan, bakan yardımcısı ve Tanıtma Genel Müdürü, THY Yönetim Kurulu Başkanı, 2 havalimanı grubu var, İGA ve TAV grubu. Bu iki ciro olarak büyük liman işletmecisinin dönüşümlü olarak görev yapmasını istiyoruz. Böylece 5 üye oluyor. Acentacıları temsilen, seyahat acentaları arasından oylamayla bir temsilci atamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, kazı sürelerini 12 aya yaymak ve hızlandırmak için yaptıkları çalışmalara da değinerek, 4 bine yakın işçi, 600'e yakın arkeolog, 250 civarında da sanat tarihçisini 3 yıl içerisinde istihdam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)