Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yeni bir Marmaris hikayesi yazacağız

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Marmaris’te söndürülen yangınların ardından soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Hep beraber yeni bir Marmaris hikayesi yazacağız.” dedi.

GÜNDEM 06.08.2021, 17:21 07.08.2021, 18:20
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yeni bir Marmaris hikayesi yazacağız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, el birliğiyle yeniden bir Marmaris hikayesi yazılması gerektiğini ve bunu hızlıca hayata geçireceklerini kaydederek, “Bu yılki 25 milyon turist amacımız ve 20 milyar dolarlık gelir hedefimizde bir değişiklik bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy, Muğla Marmaris’te turizm sektörü temsilcileriyle yapmış olduğu toplantı sonrası devletin ve halkın burada omuz omuza yangını söndürmek maksadıyla çalışmalar yaptığını ifade etti.

Soğutma çalışmaları sürüyor

“Marmaris’teki yangınlar bütünüyle kontrol altına alınıp söndürüldü. Soğutma çalışmalarıysa sürüyor.” diyen Ersoy, soğutma çalışmalarının bitirilmesi sonrası yangına ilişkin faaliyetlerin bölgede bitirileceğini ifade etti.

“Egenin mavisiyle yeşilini ve doğasını tekrar buluşturacağız”

Marmaris’in ormanlarını, doğal zenginliklerini, yeşilini tekrar kazandırmanın öncelik olduğunu söyleyen Ersoy, ilçenin en büyük değeri olan yeşili ve doğasını, Ege’nin mavisiyle yeniden buluşturmayı amaçladıklarını paylaştı.

Kayıpların telafisi ve yaralarının sarılmasının hızlıca yapılacağının altını çizen Ersoy, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir Marmaris hikayesi yazmaktır önceliğimiz. Ülkemizin en eski önemli turizm bölgelerinden biri Marmaris. Kimi turizmde ilk, birinci ve eski olmak gibi avantajları barındırırken gerekli olan değişimleri gerçekleştirmediğiniz takdirde trendleri yakalayamazsanız bu durum aleyhinize dönebiliyor. Marmaris’in pandemi ve yangın öncesinde oluşmaya başlayan kimi sorunları bulunuyordu. Bu sorunlar başında pazardaki gelmesi gereken konumlama, pazar çeşitliliği ve yeni konseptlerle, trendlerle geliştirilmesi gibi sorunlardı. Bütün bu sorunları da konuşacağımız bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz. El birliğiyle şimdi yeni bir Marmaris hikayesi yazıp hızlıca bunu yaşama geçireceğiz.”

Turizm hedeflerinde bir sapma yok

Ersoy, Marmaris’in yeni hikayesini, sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve ticaret odalarıyla oluşturacaklarını ifade ederek, “Yaşanmışlardan ders çıkartıp bunların en iyi şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır önemli olan. Bizleri sevindiren husus herkesin çok gayretli olmasıydı. Yangına el birliğiyle müdahalede bulunduk. Halk ve devlet omuz omuza çalıştı. Köylülerimiz omuz omuza çalıştı. Böylece ilk aşama olan yangının söndürülmesini de başardık.” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, ülkemizin turizm hedeflerinde bir sapma olmadığını söyleyerek, “Bu yılki 25 milyon turist hedefimiz ve 20 milyar dolarlık gelir hedefimizde bir değişiklik bulunmuyor. Temmuz ayı sonu itibarıyla hem yurt dışı yerleşik Türk ziyaretçi toplamı hem de yabancı ziyaretçi toplamıyla 12-12,5 milyon arasında bir ziyaretçi sayısını yakalayacağız. Gelecekte önemli bir 3 ay var: Temmuz, ağustos ve eylül. Eğer bu dönemi başarılı bir şekilde geçirebilirsek bu sene için koymuş olduğumuz turist ve gelir hedefini de yakalarız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)