Küçükçekmece’nin bir yanında yüzme keyfi diğer yanında müsilaj temizliği 

Marmara Denizi’nin büyük kısmını etkisi altına alan müsilajın temizlik çalışmaları sürerken vatandaşların Menekşe Sahili’nde denize girdiği anlar drone ile görüntülendi. 

GÜNDEM 10.06.2021, 11:11 10.06.2021, 11:59
Küçükçekmece’nin bir yanında yüzme keyfi diğer yanında müsilaj temizliği 

Marmara Denizi’nin sahilini tamamen etkisi altına alan ve açıklarda da oluşmaya başlayan deniz salyalarının temizliğine dün itibarıyla başlandı. Güneşin doğumu ve batışı arasındaki sürede durmaksızın yapılan çalışmalarda Menekşe Deresi’ne kadar gelindi. Toplanan yüzlerce metreküp salyanın analizleri sürerken Küçükçekmece’de ilginç bir durum görüntülendi.



Denizin bir tarafında salya toplanırken diğer tarafında yaşanan deniz keyfi, hava aracı ile çekildi. Denizin pisliğine aldırış etmeden suyun keyfini çıkarmaya çalışanlar “Yok artık.” dedirtti. İki zıtlığın bir arada yaşanması, görenleri hayrete düşürdü.



350 metreküp müsilaj temizlendi

Dün öğleden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayıyla başlayan müsilaj temizliğinde şimdiye kadar 350 metreküp civarında salya temizliği yapıldı. Havadan ve karadan görüntülenen çalışmalar, bakanlık ve belediye ekipleri ile devam ediyor. 

Yorumlar (0)