Küçük kıza cinsel istismarda bulunmuştu! Diyanet sessiz kalmadı

Diyanet, Sakarya'da sahte bir şeyhin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "söz konusu kişinin en ağır cezayı alacağına inanıldığını" bildirdi. 

GÜNDEM 03.09.2020, 16:51 03.09.2020, 17:01
Küçük kıza cinsel istismarda bulunmuştu! Diyanet sessiz kalmadı

Sakarya'da iğrenç bir olay yaşandı.

Eyüp Fatih Şağban isimli sahte tarikat lideri, iddiaya göre, bir müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu.

Kız çocuğu, "Fatih Nurullah" lakaplı sahte tarikat liderine çay götürdüğü esnada cinsel istismara maruz kaldığını ifade etmişti. Bunun üzerine 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban tutuklanmıştı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 

Söz konusu açıklamada, "12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar uygulanması" olayının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından takip edildiği bildirildi.

Yargıya taşınan bu olayın adli makamlar tarafından kısa süre içerisinde ayrıntılı bir şekilde aydınlığa kavuşturulacağı belirtilen açıklamada, söz konusu kişinin en ağır cezayı alacağına inanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, çocukların Allah'ın emaneti olduklarına dikkat çekilerek, onların huzurlu ve güvenli bir alanda yetişmeleri ve herhangi bir istismardan korunmaları gerektiği ifade edildi.

Çocukların şeref yoksunu kişiler tarafından istismar edilmesi konusunda mücadele verilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, ilim ve irfandan uzak olan din istismarcılarına karşı Türk milleti yeniden uyarıldı.

Açıklamada, dini değer ve duygular ile çocukların herhangi bir şekilde istismardan korunması için bütün vatandaşların sorumluluk alması gerektiği belirtildi. 

Melih Gökçek ile yan yana

Öte yandan, "12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu" gerekçesiyle tutuklanan Eyüp Fatih Şağban'ın, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yan yana olduğu bir fotoğraf ortaya çıktı.

Eyüp Fatih Şağban kimdir?

Eyüp Fatih Şağban, Uşşaki tarikatının lideri olarak biliniyor.

1962 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Eyüp Fatih Şağban, Özdemiroğlu İlkokulu'ndan 1973 yılında mezun oldu.

Eyüp Fatih Şağban, daha sonra sırasıyla Kemal Atatürk Ortaokulu ile Haydarpaşa Erkek Lisesi'ni tamamladı.

"Fatih Nurullah" lakaplı sahte şeyh, liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi'ne başladı.

Gençlik döneminde güreş ile ilgilenen Eyüp Fatih Şağban'ın 4 çocuğu var. 

Yorumlar (0)