KÜ Rektörlüğünden AYM'ye tepki

1071 akademisyenin ardından Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü de AYM'nin "hak ihlali" kararına tepki gösterdi.

GÜNDEM 02.08.2019, 11:55
KÜ Rektörlüğünden AYM'ye tepki

9 akademisyenin başvurusunu değerlendiren Anayasa Mahkemesi'nin verdiği "hak ihlali" kararına tepkiler sürüyor. 
Kayseri Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, "Terörle mücadele ettiği için devletini suçlayan açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Anayasa Mahkemesi bir vesayet kurumu olmamalı, milletimizin yüce menfaatlerini gözetmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına sert tepki gösterildi.

Kayseri Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda sözde "Barış Bildirisi" olarak bilinen bildiriye imza atarak terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin aldığı kararın derin ve büyük üzüntü verdiği vurgulandı.

PKK'ya laf yok ama terörle mücadele eden devlet suçlanıyor!

AYM (Anayasa Mahkemesi)'nin birincil görevinin milletin menfaatlerini gözetmek olduğunun altı çizilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"AYM (Anayasa Mahkemesi)'nin verdiği bu karar başta şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları olmak üzere, hain terör örgütleri ile canları pahasına mücadele eden tüm kahramanlarımızı, kurumlarımızı ve milletimizi derinden yaralamıştır. Alçak terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmaksızın terörle mücadele ettiği için devletini suçlayan açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir ülkesinde ifade özgürlüğü olarak görülmez. AYM (Anayasa Mahkemesi) bir vesayet kurumu olmamalı, milletimizin yüce menfaatlerini gözetmelidir. Kayseri Üniversitesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin toplumsal huzuruna ve refahına karşı atılmış bu ve benzeri adımların karşısında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar (0)