Kritik toplantının ardından İbrahim Kalın'dan 'Gezi' açıklaması

İbrahim Kalın, gezi parkı davasında mahkemenin vermiş olduğu beraat kararlarıyla ilgili olarak, "Mahkemenin verdiği bir karardır ve karar hakkında yorum yapmak doğru olmaz. O sürecin bir bütün olarak Türkiye'ye zarar verdiğini asla akıldan çıkarmayalım" dedi.

GÜNDEM 18.02.2020, 19:18 18.02.2020, 20:26
Kritik toplantının ardından İbrahim Kalın'dan 'Gezi' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından sözcü İbrahim Kalın önemli açıklamalarda bulundu. Kalın 'Gezi'ye ilişkin beraat kararlarına ilişkin, "Mahkemenin verdiği bir karardır ve karar hakkında yorum yapmak doğru olmaz. O sürecin bir bütün olarak Türkiye'ye zarar verdiğini asla akıldan çıkarmayalım" dedi.

İşte Kalın'ın açıklamasından önemli satırbaşları:

Millet Kütüphanesi açılıyor. İnşallah çok büyük bir değişime neden olacağına inanıyoruz. Perşembe günü açıldığında kütüphanemizde 1,5 milyon kitap olacak.  Çok önemli koleksiyonlar var.

İdlib

- İdlib'le ilgili yaşanan gelişmeleri Rus heyeti ile görüştük. Dün ve bugün giden heyet görüşmeler gerçekleştirdi. İsteğimiz Soçi mutabakatına geri dönülmesi. İdlib çatışmazlık sınırları bellidir. Sahanın gerçekleri Soçi mutabakatıdır.

Askerimize saldırı söz konusu olduğunda, geçen haftalarda olduğu gibi cevabı en sert şekilde verileceğinden kimsenin şüphesi olmasın.Askeri gözlem noktalarımız değişmeyecek.

Libya

Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz.  Hafter tarafı süreci sabote ediyor. Alınan kararlara rağmen Hafter'e yardımlar sürüyor.

Koronavirüs

-  Bir diğer önemli konu koronavirüs ile ilgili Sağlık Bakanımızın bir sunumu oldu. Tüm dünyanın gündemini tutuyor. Türkiye olarak gerekli tedbirleri aldık ve bir ülkemizde vaka ile karşılaşılmadı. Çin yönetiminin de ciddi bir tedbir aldığını biliyoruz.

Gezi Parkı kararı

Mahkemenin verdiği bir karardır ve karar hakkında yorum yapmak doğru olmaz. Gezi olaylarının bu ülkeye verdiği zararı unutmamak gerek. Vandallıktan ayrıştırmaya kadar her türlü olayları körükleyen bir durumdu. O sürecin bir bütün olarak Türkiye'ye zarar verdiğini asla akıldan çıkarmayalım.

Sistem tartışması

Cumhurbaşkanlığı Sistemi çok uzun uzun tartışıldı. Sayın Gül'ün farklı bir görüşü olabilir. Ama bu tartışma yapıldı, referandum yapıldı ve sisteme geçildi. Bunu tartışmaya açabilirler. Kuvvetler ayrılığının en net şekilde ortaya konulduğu sistem bu sistemdir. Ben bu gündemin ilkesel olarak sistemin tartışılmasından ziyade, bir takım siyasi arayışların devamı niteliğinde görüyorum. '

Yorumlar (0)