Kritik anlaşma komisyonda kabul edildi!

Türkiye ile Libya arasında imzalanan kritik askerî işbirliği anlaşması Meclis Dışişleri Komisyonu'ndan geçti. 

GÜNDEM 16.12.2019, 16:27 16.12.2019, 17:11
Kritik anlaşma komisyonda kabul edildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu'nda Türkiye ile Libya arasında Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, kabul edildi.

Basına kapalı olarak düzenlenen toplantıda, söz konusu kanun teklifi ele alındı.

Türkiye ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, 4 saat boyunca devam eden görüşmelerin ardından kabul edildi. 

Komisyondaki oylamada CHP, İYİ Parti ve HDP hayır oyu verdi. 

"Talep olursa asker gönderebiliriz"

Libya ile Türkiye arasında imzalanan Akdeniz Mutabakatı da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçmiş, Birleşmiş Milletler'e (BM) sunulmuştu. Mutabakatın imzalanması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'ya asker gönderir misiniz?" sorusuna şu karşılığı vermişti:

"Asker gönderme konusunda biliyorsunuz şu anda Rusya'dan bir güvenlik şirketi söz konusu. Bu şirket, oraya güvenlikçilerini göndermiş vaziyette. Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa, o zaman Libya'ya da aynı şekilde elemanlarımızı gönderebiliriz. Bunlar bizimle böyle bir güvenlik anlaşmasını imzaladıktan sonra zaten önümüzde de herhangi bir engel söz konusu değildir."

Yorumlar (0)