Kripto para borsasının sahibi tutuklandı

Kayseri'deki 'kripto para dolandırıcılığı' iddiasına dair sürdürülen soruşturma çerçevesinde Antalya'da yakalanarak gözaltına alındıktan sonra İstanbul'a getirilen Bitrota'nın sahibi K.A. tutuklandı.

GÜNDEM 09.12.2021, 22:34 10.12.2021, 11:06
Kripto para borsasının sahibi tutuklandı

Gözaltında bulunan K.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli şahıs, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

K.A. ifadesinin ardından 'dolandırıcılık', 'suç işlemek maksadıyla örgüt kurma' ve 'firma veyahut tacir yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırılması' suçlarından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe nakledildi. 

Şüpheli K.A'nın 'dolandırıcılık' ve 'firma veyahut tacir yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırılması' suçlarından tutuklandı. 

Ne olmuştu?

Kayseri'de 3 sene evvel firma kuran H.Ö. ve K.A. hakkında, geçtiğimiz sene devreye sokulan 'Bitrota' ismindeki kripto para borsasının çökmesinin ardından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma çerçevesinde hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli şahıslardan K.A., Antalya’ya bağlı Alanya ilçesinde yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Şüpheli şahıs, firma merkezinin İstanbul’a nakledilmesi ve davanın Anadolu Adliyesi'nde görülmesi sebebiyle 7 Aralık günü hava yolu ile İstanbul'a getirilmişti.

Yorumlar (0)