Kreş ücretlerine yüzde 125 zam yaptı… Anneler CHP’li Belediyeyi bastı

İstanbul'da CHP'li Esenyurt Belediyesi dar gelirli ailelerin çoğunlukta olduğu kesimde kreşlere yüzde 125 zam yapınca bir grup kadın, CHP’li belediye önünde “Hani her şey güzel olacaktı” pankartlarıyla protesto eylemi yaptı.

GÜNDEM 14.01.2021, 17:31 15.01.2021, 12:44 Hanife
Kreş ücretlerine yüzde 125 zam yaptı… Anneler CHP’li Belediyeyi bastı

İstanbul'da CHP'li Esenyurt Belediyesi, daha önce 400 TL olan kreşlerin fiyatını, bir anda 900 TL'ye çıkartı.



Esenyut Belediyesi tam 500 Tl zam yapınca veliler şaşkına döndü

Bunun üzerine Esenyurt Belediyesi önünde toplanan bir grup kadın, yetkililerle,  belediyenin kreşlere yaptığı ücretler zammını konuşmak istedi.



Velilerin belediye binasına girmeleri engellenince, “ hani her şey güzel olacaktı! Zam istemiyoruz!!!”, “ %25 zam nedir?”, “Kreş ticaret değil” gibi sloganlar atarak davul zurna eşliğinde halay çektiler.



Grup adına konuşma yapan Burcu Gül,  Esenyurt Belediyesinin daha önce asgari ücretli ve dar gelirli ailelerin çocukları için her mahalleye yaptırdığı kreşlerin, giderek ticarethaneye dönüştürüldüğünü iddia etti.



"Zammı kabul etmiyorsanız çocuklarınızı alın diyorlar"

Daha önce de kreş ücretine zam yapıldığını ve şuan da 400 TL olan kreş ücretinin yapılan zam ile 900 TL'ye çıktığını belirten Gül, "Biz bunu kabul etmiyoruz. Bize 'kabul etmiyorsanız çocuklarınızı alın' diyorlar.”  sözleriyle sitem ederek, çocuklarını kreşten almak istemediklerini, özellikle bu pandemi döneminde işsiz güçsüz kalmak da istemediklerini söyledi

Gül, son olarak belediyenin bu zammı geri almasını istediklerini belitti.


 

Yorumlar (1)
kağan uğur 3 yıl önce
Esenyurt belediye başkanı ya da başkanlığı bu konuda bir açıklama yapmalı. %125 zam nedir yahu. Var mı açıklamanız. Yok ise neden bu zammınız. Makulü 500 bile değil en fazla 460 TL olmalıydı. Ne kadar resmi enflasyon o kadar zam. Gerisi kime olursa haram.