Kremlin: Türkiye büyük güç ve Erdoğan...

Kremlin Sözcüsü, Türkiye ve Rusya'nın büyük güçler olduğunu, Erdoğan ve Putin'in de yapıcı tutumları sayesinde "uyumlu çözümler" bulabildiklerini ifade etti.

GÜNDEM 27.12.2020, 17:45
Kremlin: Türkiye büyük güç ve Erdoğan...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapıcı tutumlarının, en tartışmalı hâllerde bile "uyumlu çözümler" bulmalarına büyük yardımının olduğunu ifade etti.

Rusya Federasyonu devlet televizyon kanallarından Rossiya 1'e konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilere dair değerlendirmede bulundu.

Türkiye ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin çeşitli alanlarda geliştiğini vurgulayan Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birbirine son derece saygılı yaklaştıklarını dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Vladimir Putin'in yapıcı tutumlarının, çıkar çatışması ya da anlaşmazlık temelinde yaşanan tartışmalı hâllerde bile son derece uyumlu çözümlere ulaşmalarına katkı sağladığını belirten Dmitriy Peskov, Türkiye ve Rusya'nın büyük jeopolitik güçler olduğunun altını çizdi.

Sözcü Peskov, bölgede Türkiye ve Rusya'nın iki büyük ülke olduğunu, güvenlik ile istikrara katkı sağlayabilecek kudrete sahip olduklarını, katkıda bulunmalarının da gerektiğini, en azından Türkiye ile Rusya'nın savaşların yaşanmaması adına her şeyi yapabilecek güçte olduklarını vurguladı.

Yorumlar (0)