Kremlin açıkladı: Putin ve Erdoğan arasında kritik görüşme!

Kremlin'den gelen son dakika açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin, Tahran'da buluşacağı duyuruldu.

GÜNDEM 12.07.2022, 14:18 12.07.2022, 16:02
Kremlin açıkladı: Putin ve Erdoğan arasında kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran'a 19 Temmuz Salı günü günübirlik ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan, Reisi ve Putin arasında 3’lü görüşme

Kremlin sözcüsü Dimitry Peskov’dan gelen açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin'in gelecek hafta Salı günü, İran'ın başkenti Tahran'a yönelik ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüşeceği bildirildi.

Bu, 24 Şubat tarihinde Moskova'nın, Ukrayna işgalinin başlamasından itibaren Putin'in 2’nci yurt dışı gezisi olarak kayıtlara geçecek.

Ukraynalılara vatandaşlık verileceği iddiası

Gazetecilerle görüşme yapan Kremlin sözcüsü Peskov’un ayrıca, Rusya'nın silahlı güçlerini Ukrayna'ya yollamasından geçen dört ayın ardından Kiev ile barış görüşmelerinin tekrar başlatılması hususunda "tartışma olmadığını" ifade etti. Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerinde yaşayan insanların Rus vatandaşı olma hakları bulunduğunu ifade eden Peskov, Moskova hükümetinin, Ukraynalıların Rus pasaportuna sahip olma kurallarını kolaylaştıran bir kararname yayınlamasından 1 gün sonra, pek çok Ukraynalının Rus vatandaşı olmak istediğini öne sürdü.

Yorumlar (0)