Kredi çekmek istedi, 45 bin TL. dolandırıldı

Geçtiğimiz gün kredi çekmek için bir bankanın mobil uygulamasından başvuru yapan bir vatandaş dolandırıcıların kurbanı oldu. Aracını yenilemek isteyen vatandaş, yeni araç alamadığı gibi 45 bin TL.’sini kaptırdı.

GÜNDEM 28.09.2021, 09:34 28.09.2021, 13:58
Kredi çekmek istedi, 45 bin TL. dolandırıldı

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yaşamakta olan Hasan Süngü adlı vatandaş aracını yenilemek için banka kredisi kullanmaya karar verdi. Bunun için emekli maaşını aldığı bankanın mobil uygulamasını cep telefonuna indirerek başvurusunu yaptı. Başvurunun hemen ardından aranan Süngü, kendisine kimlik bilgilerini soran ve onay mesajını söylemesini isteyen kişiye inandı. Ancak telefonun ardından hesabından 45 Bin TL. havale edildiğini gören mağdur vatandaş o an başına gelenleri fark etti.

 Olay gününü anlatan Hasan Süngü, açıklamasında şunları söyledi: “Hesabımın bulunduğu bankanın mobil uygulaması vasıtasıyla 100 TL. kredi çekmek için başvuru yaptım. Daha sonra H.K. adında biri beni arayarak kredimin onaylandığını ve son birkaç işlemin yapılması gerektiğinden bahsetti. Telefonuma gelen mesaj bilgileri ve kimlik bilgilerimi bu şahısla paylaştım. Mobil uygulamaya tekrar giriş yaptığımda kredi kartı limitimin artarak 20 Bin TL.’ye çıkarılmış olduğunu gördüm. Ve bu miktarın H.K.’nın hesabına havale edildiğini fark ettim. Ayrıca ön onay aşamasında bulunan 25 Bin TL.’lik kredimin de bu kişinin hesabına yattığı mesajı geldi”

“Bu parayı ödeyemem”

Mesajlarına ardından dolandırıldığını anlayan ve bankanın genel merkezi ile iletişim kuran mağdur vatandaş, hesabından çıkan paranın H.K. adlı şahsın hesabına gönderildiğini ve kendisine gönderilen mesajların onay mesajı olduğunu öğrendi. Daha sonra da hesap ekstreleri ile birlikte savcılığa giderek dolandırıcıdan şikayetçi oldu. Vatandaş bu parayı ödeyecek gücü olmadığını da şikayet dilekçesinde ifade etti.

Yorumlar (0)