Kral ameliyata alındı, Erdoğan'ın görüşmesi ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Nisan'da Ürdün'e resmi ziyarette bulunacaktı. Ürdün Haşimi Kralı II'nci Abdullah'ın ameliyatından dolayı ziyaretin ertelendiği kaydedildi.

GÜNDEM 09.04.2022, 19:07 10.04.2022, 12:51 Hakan Öksüz
Kral ameliyata alındı, Erdoğan'ın görüşmesi ertelendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından ülke liderleriyle yaptığı temasları sıklaştırdı. Erdoğan, bölgesel meseleleri ve ikili ilişkileri görüşmek için 11 Nisan'da Ürdün'e resmi ziyaret yapacaktı.

Gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ürdün ziyareti ertelendi. Konuya ilişkin yazılı açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Açıklamada Ürdün Haşimi Kralı II´nci Abdullah'ın acil şekilde ameliyat olması gerektiği, görüşmenin bu nedenle ertelendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün lideri Abdullah arasındaki resmi görüşmenin hangi tarihte gerçekleşeceğine ilişkin bilgi verilmedi.

Görüşmede hangi konular ele alınacaktı?

Daha önce resmi duyurusu yapılan görüşmenin, El Hüseyniye Sarayı’nda gerçekleşeceği aktarılmıştı. Görüşmede iki ülke arasındaki turizm ve ticaretin geliştirilmesi için ne gibi adımlar atılacağı üzerinde durulacaktı.

Suriye'deki göçmen krizi ile İsrail ve Filistin arasındaki sürtüşmelerin nasıl sona erdirileceğine ilişkin çözümler masaya yatırılacaktı.

Yorumlar (0)