KPSS soruşturmasında ön rapor tamamlandı: "3 soru tamamen aynı!"

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan çifte soruşturma devam ediyor. Uzmanlar tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun tamamen aynı, 10 sorunun benzer olduğu belirlendi. Soruşturma çerçevesinde soruları hazırlayan ve seçen ÖSYM personelinin ifadesine başvurulurken, sınav öncesi şüphelilerin telefon görüşme ve baz kayıtları inceleme altında.

GÜNDEM 06.08.2022, 14:55 06.08.2022, 15:04
KPSS soruşturmasında ön rapor tamamlandı: "3 soru tamamen aynı!"

Sınavdan önce sızdırıldığı öne sürülen 20 soru uzmanlar tarafından incelendi.

Soruşturma derinleşiyor

Konuya yönelik hazırlanan ön rapor kapsamında 13 soru şüpheli olarak değerlendiriliyor. 

Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimlerinde çıkan sorular ile sınavdan önce sosyal medyada paylaşılan sorular karşılaştırıldı. 

Uzmanlar tarafından yapılan incelemede 3 sorunun tamamen aynı olduğu belirlendi. 

Bu soruların yanıt şıklarının örtüştüğü de belirtilirken, 10 sorunun da benzerlik gösterdiği belirtildi.

Soru benzerliğinin rastlantı mı yoksa bir sızıntıdan mı kaynaklandığına yönelik incelemenin devam ettiği aktarıldı.

Soru komisyonunun ifadelerine başvuruldu

Devlet Denetleme Kurulu’nun ÖSYM’deki incelemesi devam ediyor. Bu çerçevede Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını hazırlayan üyeler ile soru komisyonunun ifadesine başvuruldu.

Soruların sızdırıldığı öne sürülen Yediiklim Yayınevi yetkilileri ve soru uzmanları ile ÖSYM personelinin telefon arama ve baz kayıtları da incelemeye alındı. Sınav öncesi, şüpheli görüşme yapılıp yapılmadığı araştırılıyor.

ÖSYM personeli ve yöneticilerine ilişkin iddialar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı memur suçları bürosu tarafından yürütülürken, Yediiklim Yayınevi ve personeline yönelik soruşturmanın Müracaat ve Suçüstü Savcılığı tarafından yürütüldüğü kaydedildi.

Yorumlar (0)