Kovid hastası gizlendi mi? Bakan Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hasta yakınının sosyal medya hesabından paylaştığı ölüm raporu hakkında açıklama yaptı.

GÜNDEM 03.05.2021, 11:02 04.05.2021, 00:16
Kovid hastası gizlendi mi? Bakan Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Cemal Küçükşahin'in yakınının sosyal medyadan paylaştığı ölüm belgesi ile kovid ölümünün saklandığının iddia edildiğini belirterek hasta yakınının ve bazı siyasilerin paylaştığı belgeyle kayıtlardaki ölüm belgesini paylaşarak bilgi verdi.

Defin işlemlerinin hızlılığı için hazırlandı

Bakan açıklamasında, iddia edildiği gibi bir durumun olmadığını, hasta yakınına teslim edilen belgenin, defin işlemlerinin gecikmeden yapılması için son incelemesi yapılmamış bir belge olduğunu ifade etti.

"Hata olduğunda inceleme istenir"

Bakan Koca, Hasta Cemal Küçükşahin'in bir vakıf üniversitesi hastanesinde Kovid-19 tedavisi görürken vefat ettiğini, kişinin ölüm belgesini düzenleyen doktorun, ölüm nedenine "bulaşıcı olmayan hastalık" bilgisi girerek belgeyi onayladığı ifade etti. 

Ölüm belgelerinin onaylanmasının ve ölüm nedeninin belirlenmesinin hekimlerin sorumluluğunda olduğunu, onaylanan belgelerin 3 ayrı hekimden oluşan bir üst komisyon tarafından daha incelendiğini, bir hata ya da eksik olduğu görüldüğünde hekimin bilgilendirilerek raporunu incelemesi istendiğini vurgulayan Koca, ismi geçen hastanın ölüm raporunun komisyon incelemesi sonrası hekime iade edildiğini, hastanın Kovid-19 pozitif olduğunun ve bunun tanıda belirtilmesi gerektiğinin hatırlatıldığını, buna göre raporun yeniden düzenlenip onayladığını vurguladı.

"Bilgilerin güvenilirliğine şüphenin kimseye faydası yok"

Hastanın ölüm belgesinde geçen “bulaşıcı olmayan hastalık” ifadesinin, tedavisi 23 gün süren hastanın bir süre sonra PCR test sonucunun negatif çıkmasından kaynaklandığını belirten Koca, bu konu üzerinden bilgilerin güvenilirliğini şüpheli hale getirmenin kimseye faydası olmadığını vurguladı.

Yorumlar (0)