Korsanların elindeki Türklerin son durumu!

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, korsanların kaçırdığı Türklerin en kısa zamanda kurtarılacağını bildirdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise korsanların henüz hiç kimseyle irtibata geçmediğini açıkladı.

GÜNDEM 25.01.2021, 14:31 26.01.2021, 12:32
Korsanların elindeki Türklerin son durumu!

Nijerya açıklarında Gine Körfezi'nde seyrederken deniz korsanlarının saldırısına maruz kalan gemi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sinop'ta korsanların alıkoyduğu gemicilerden Sinoplu Vedat Aksan’ın babası Murat Aksan ile görüştüğünü belirterek, "Murat Aksan amca ile oğlu Vedat Aksan'ı en kısa sürede inşallah buluşturacağız." dedi.

Korsan faaliyetin ilk saatlerinden itibaren takipte olduklarını ve kısa zamanda çözmeyi umduklarını belirten Bakan Adil Kara İsmailoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile irtibatta olduklarını ifade etti.

Çavuşoğlu: Korsanlar temasa geçmedi

Gine Körfezi'nde kaçırılan geminin mürettebatıyla alakalı olarak henüz korsanların kimseyle irtibata geçmediğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, korsanların kaçırdığı gemi mürettebatını sağ salim kurtararak Türkiye'ye getireceklerini bildirdi.

Boden Denizcilik'ten açıklama!

Öte yandan Boden Denizcilik'ten yapılan açıklamada, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin sahibinin bir Türk ya da Türk şirketi olmadığı ve Türk bayraklı da olmadığı duyuruldu. Karsan, "Gemi Liberya bandıralıdır. Geminin işletmesini ise Hamburg ve Londra'da ofisi bulunan bir işletme yapmaktadır." dedi.

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, korsanların telefon ile temasa geçtiğine dair kendilerine hiçbir bilginin ulaşmadığını kaydetti.

Levent Karsan, gemide yaşamını yitiren Azerbaycan kökenli ikinci mühendisin naaşının Türk Hava Yolları ile Türkiye'ye getirilip ardından Azerbaycan'a gönderileceği bilgisini paylaştı.

Yorumlar (0)