"Korsancılık kendiliğinden olmuyor"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım taksicilere seslendi. Yıldırım, "Haklı davanızın peşine düştünüz ve sonunda da mutlu oldunuz. Ama Türkiye, krallar ülkesi değil, kurallar ülkesidir. Hiçbir teşebbüsün, hiçbir girişimcinin önünü kesmek gibi bir niyetimiz yok." dedi.

GÜNDEM 12.06.2019, 18:11
"Korsancılık kendiliğinden olmuyor"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Havalimanı Taksiciler Kooperatifi binasının açılışı töreninde konuştu.

"HER YIL DEVLETE KİRA ÖDEYECEKLER"

"Bugünkü, parayla 40 milyar liralık yatırım yapıldı." diyen Yıldırım, "Bir havalimanı elde ettik. Bunu özel sektör yaptı. Devletten para koymadık. Özel sektör 25 sene burayı işletecek. Hepsi bu mu? Hayır değil. 25 sene boyunca her yıl devlete 1 milyar 50 milyon avro kira ödeyecekler. Türk parası karşılığı bir yılda 7 milyar liranın üzerinde para ödeyecekler. Yani bugünkü, kurla 90 milyar lira para ödeyecekler. Yatırımın yarısı için 40 milyar, diğer yarısı için de bir 40 milyar daha harcayacaklar. Etti 80 milyar. 90 milyar daha etti 170 milyar lira. Bir çukur veriyorsunuz, dünyanın en büyük havalimanına sahip oluyorsunuz. Yetmedi, 25 yıl boyunca da devletin kasasına 90 milyar lira para giriyor. 25 yıl sonra da dünyanın en büyük havalimanı bonus olarak tekrar size geliyor. Şimdi bundan daha rantabl, daha kamu yararına iş yapan varsa çıksın karşıma. Buyurun, işte meydan, işte İstanbul Havalimanı." ifadelerini kullandı.

Kimsenin mikro milliyetçilik yapmaması gerektiğini belirten Yıldırım, her kesimin hep birlikte barış ve huzur içinde yaşayarak daha güzel günlere kavuşacağını belirtti.

"KORSANCILIK KENDİLİĞİNDEN OLMUYOR, ÖNCE EVİNİZİ DÜZELTİN"

Taksicilere seslenen Yıldırım, "Hakkını razı olmadın mı kargaşa, kaos ve anlaşmazlık çıkar. Siz hakkınıza sahip çıktınız. Haklı davanızın peşine düştünüz ve sonunda da mutlu oldunuz. Hiçbir teşebbüsün, hiçbir girişimcinin önünü kesmek gibi bir niyetimiz yok. Ama Türkiye, krallar ülkesi değil, kurallar ülkesidir. Türkiye, hukuk devletidir. Hukuk devleti içerisinde herkes, külfet ve nimet dengesini gözeterek tabii ki, işini yapacak. Buna hiçbir mani hal yok. Ama el çabukluğu marifet yaparsanız, buna da müsaade etmeyiz. Onun için değerli kardeşlerim, size de düşen görev var. Bu korsancılık, şunlar, bunlar, UBER, kendiliğinden olmuyor. Evinizin içini düzelteceksiniz. Kılığınızı, façanızı düzelteceksiniz. Arabalarınızı daha fiyakalı yapacaksınız. Yollara göre, arabalar aynı olacak ve böylece vitrinimizi yeniden gözden geçireceğiz ki kimse dadanmasın. Hiç merak etmeyin, İstanbul 15 milyon sakiniyle, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, emeklisiyle çalışanıyla büyük bir ailedir. İstanbul bizim ortak geleceğimizdir. Ortak geleceğimiz için birlikte çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)