Koronavirüsle mücadelede tedbirler sonuç vermeye başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, test sayısının 40 bin seviyesine çıktığını iyileşen hasta sayısının da katlanarak arttığını söyledi.

GÜNDEM 20.04.2020, 18:32 20.04.2020, 20:42 Hanife
Koronavirüsle mücadelede tedbirler sonuç vermeye başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

İşte Erdoğan'ın açıklamasından önemli satırbaşları:

"Önlemlerin meyvelerini toplamaya başladık"

"Bugüne kadar 3 milyonu aşkın vatandaşımıza destek verilmiştir. Kolonya ve maske dağıtımı yapılmıştır. Salgının başladığı günden beri ülkemizde kayda değer bir kamu düzeni sorunu yaşanmadı. Halen 239 mahalle, köy veya mahalle düzeyinde yerleşim yerleri karantina altında tutulmaktadır. Koronavirüs salgının önüne geçmek için aldığımız önlemlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. Test vaka oranı, iyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı olan hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı sayıda devam ediyor."

"İyileşen hasta sayımız artıyor"

"Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. İyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Hiçbir konuda eksiğimiz ve riskimiz bulunmuyor.

Kritik ilaçların üretimine yerli firmalarımız da başladı.

Savunma sanayisinde gerçekleştirdiğimiz büyük atılımı, tıbbi cihaz ve ilaç başta olmak üzere kritik tüm alanlarda sürdüreceğiz."

"Salgının önüne geçtik"

"Türkiye, vaktinde aldığı tedbirler sayesinde tüm dünyada en rahat sağlık hizmeti veren ülke durumuna gelmiştir.

Milletimizin tedbirlere uyması sayesinde, salgının önüne geçtik.

Hastanelerimizde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmıyor. Sağlık personelimiz canla başla görevlerini sürdürüyor. Onlara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum."

"Mayıs sonuna kadar 5 bin solunum cihazı üretilecek"

"Ücretsiz maske dağıtımı sürüyor. Yoğun bakım solunum cihazlarının üretimi konusundaki çalışmalarımız başarıyla neticelendi. Mayıs sonuna kadar 5 bin cihazı üretmiş olacağız.

Koruyucu sağlık donanımlarının yerli üretimi konusunda da önemli mesafe kat ettik. N95 ve N99 maskelerinin nano fiber filtrelerinin geliştirme süreci bitti, en kısa sürede üretime geçiyoruz."

Yorumlar (0)