Koronavirüse karşı çevre ihbar hattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirlerine ilişkin, "Vatandaşlarımız mahallesi, caddesi, sokağında temiz olmasını düşündüğü veya kirlilikle ilgili ihbar edeceği alanlara ilişkin WhatsApp hattından bilgilendirme yapabilecekler." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 13.03.2020, 17:10 13.03.2020, 17:13
Koronavirüse karşı çevre ihbar hattı!

Türkiye'de koronavirüs vakalarının tespit edilmesinin ardından sıkı tedbirler alınıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri dâhilinde çevre ihbar hattının oluşturulduğunu kaydetti.

Bakan Kurum, "11 maddelik genelge yayımladık. Çevre ihbar hattı oluşturduk çöpler daha sık toplanacak. Vatandaşlarımız bize WhatsApp hattında ihbar yapacaklar. Bu genelge kapsamında belediyelerimiz valiliklerimizin şehirlerimizde aldığı kararlar doğrultusunda vatandaşlarımızın yoğun şekilde yaşadığı başta toplu ulaşım araçları olmak üzere caddelerde sokaklarda hem temizlik işlerinin daha sık ve düzenli şekilde yapılması toplu ulaşım araçlarında vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı alanlara ilişkin dezenfekte işlemlerinin düzenli şekilde yapılacağı personelimizin zorunlu olmadıkça yurtdışına çıkmaması çıktıysa 14 gün evlerinde durmaları yer alıyor." ifadelerini kullandı. 

"Şehirlerimizi daha temiz hale getireceğiz"

Bilim Kurulu'nun kararlarının kentlerde uygulanacağını belirten Kurum, "Bahar temizliği çerçevesinde şehirlerimizi daha temiz hale getireceğiz. Daha kararlı bir şekilde bu süreci geçireceğiz." diye konuştu. 

Yorumlar (0)