Koronavirüs mezarlığı ortalığı karıştırdı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin toprağa verilmesi için İstanbul Beykoz'daki Baklacı Mezarlığı belirlendi. Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi sakinleri ise mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu kaydederek, tedbir alınmasını istedi. 

GÜNDEM 26.03.2020, 16:55 26.03.2020, 16:55
Koronavirüs mezarlığı ortalığı karıştırdı!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin toprağa verilmesi için Bilim Kurulu ile Diyanet'in tavsiye ve kararları üzerine Beykoz ve Kilyos'ta defin yerleri belirlendi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybedenler de buralara defnedilmeye başlandı. 

Beykoz'da bulunan Baklacı Mezarlığı'na da defin işlemleri gerçekleştirildi fakat Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi sakinleri, mezarlığın yerleşim yerlerine yakın olduğunu kaydederek tedbir alınmasını talep etti. 

Abdurrahman Öz, bölgede yerleşim yerleri ile okullar olduğunu kaydederek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası için defin yeri olarak Çavuşbaşı belirlenmiş. Çevreye baktığınızda burası bir yerleşim alanı. Ben burada yaşayan bir vatandaşım. Burada okullar var. Bu okullarda çocuklar eğitim görüyor. Burası bir cadde. Caddenin hemen altı mezarlık. Bu sakıncalıysa bu kadar yerleşim alanı içine defin niçin yapılıyor? Niye rahatsızız? Bir tehlike olmasa bu insanların da aile mezarlıkları vardır. Demek ki bir sakınca ve problem var." ifadelerini kullandı. 

Çevik kuvvet ekipler, Baklacı Mahallesi sakinlerinin mezarlığın önünde bir araya gelmesi üzerine vatandaşları mezarlığın önünden uzaklaştırdı.

Diğer yandan, mezarlığın arka tarafındaki ormanlık bölgede bir iş makinesinin çalıştığı fark edildi.

Yorumlar (0)