Koronavirüs kışlaya girdi: 449 asker karantinada!

Burdur'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 449 asker karantina altına alındı. 

GÜNDEM 17.07.2020, 10:18
Koronavirüs kışlaya girdi: 449 asker karantinada!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) Burdur'da kışlaya girdi.

58'nci Piyade Er Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda bulunan 33 asker, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Söz konusu askerlerin temas ettikleri 221 askerin bulunduğu öğrenildi. 

Tespit edilen askerlerin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne ait yurda yerleştirilmesine yönelik karar alındı. Bu askerler, Asımın Nesli Yurdu'nda karantina altına alındı. 

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) test sonuçları pozitif çıkan askerler ile temaslı olan 228 askerin de başka bir yurda yerleştirilmesine karar verildi.

Söz konusu askerler de Fereli Sinan Efendi Yurdu'na yerleştirilerek karantina altına alındı.

Böylece iki yurtta toplam 449 asker, karantina altına alınmış oldu. 

Bademli Köyü karantina altında

Öte yandan, iki kişinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanması neticesinde Karamanlı ilçesi Bademli köyü de karantina altına alındı. 

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Bademli köyünde bulunan iki kişide yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ve salgının yayılmasını engellemek için söz konusu köyün karantina altına alındığını bildirdi.

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, tarımsal çalışmaların kontrollü olarak süreceğini kaydederek, Bademli Köyü'nün girişinde yer alan jandarma görevlileri ile Tarım Müdürlüğü personeli tarafından yapılacak olan kayıt kontrolüyle çiftçilerin arazilerine gidip gelebileceklerini ifade etti.

Burdur merkez ile ilçelerde hızlı bir şekilde artmaya devam eden yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını engellemek için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması çağrısında bulunan Selimoğlu, köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Yorumlar (0)