Koronavirüs hangi şehrimizde? Haritada belli oldu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu ancak vakanın bulunduğu şehre ilişkin bilgi vermedi. Covid-19 haritasında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinin işaretlenmesi kafaları karıştırdı.

GÜNDEM 11.03.2020, 10:06 11.03.2020, 10:45
Koronavirüs hangi şehrimizde? Haritada belli oldu!

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası tespit edildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi bildirmek istiyorum. Koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu tanı konmuştur. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı tespit edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerin hepsi gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir." açıklamasında bulundu.

Bakan Koca, hasta mahremiyetinin korunması açısından detaylı bilgi paylaşılmayacağını belirterek, vakanın bulunduğu şehre ilişkin açıklama yapmadı. 

Koronavirüs Kayseri'de mi?

Televizyon kanallarının "Türkiye'de ilk koronavirüs" haberini yayınlarken kullandığı "Kayseri plakalı ambulans" görüntüsü ise Kayseri'de tedirginliğe neden oldu. 

Kayseri İl Sağlık Müdürü, "Havaalanında, yurt dışından gelen hastalarımız ön hekimlerimizin muayenesinden geçirilmektedir. Riskli olacağı düşünülenler yine mahallinde enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından değerlendirilip muayene edilmektedir. Şüpheli vaka olarak belirlenenler 112 ambulansımız ile referans hastanemize korunmalı bir şekilde taşınmaktadır. Sonuçları da Bakanlığımız paylaşmaktadır. Bu görüntü geçen hafta çekilmiştir. Kayseri'de henüz tespit edilmiş vaka yoktur." ifadelerini kullandı. 

Fakat Covid-19 haritasında virüsün merkezinin "Kayseri'nin Kocasinan ilçesi" olarak görünmesi, İl Sağlık Müdürü'nün açıklamalarını arka plana attı.

İşte o harita...

Yorumlar (0)