Koronavirüs hangi ilde tespit edildi? Koronavirüs Türkiye'de...

Fahrettin Koca Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Peki koronavirüs hangi ilimizde tespit edildi? Türkiye'de hangi ilde, hangi hastanede koronavirüs tespit edildi? İşte koronavirüse dair soruların cevapları...

GÜNDEM 11.03.2020, 01:27 11.03.2020, 01:40
Koronavirüs hangi ilde tespit edildi? Koronavirüs Türkiye'de...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Wuhan'dan başlayarak dünyanın birçok noktasında görülen koronavirüs sınırlarımızı çepeçevre sarmışken gece yarısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan korkutan açıklama geldi. Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini duyurdu. Peki koronavirüs Türkiye'de hangi ilde tespit edildi? Koronavirüsün tespit edildiği il ve hastane neresi?

Türkiye'de ilk vaka görüldü

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Türkiye'de koronavirüsün resmen başladığını ve 1 erkek vatandaşta yapılan testin pozitif çıktığını açıkladı. Koca, ''Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır." dedi.

Koronavirüs Türkiye'de hangi ilde tespit edildi?

Hastanın mahremiyetinin korunması açısından Bakan Koca, hastanın bulunduğu il, ilçe ve hastane bilgisini ise paylaşmadı. 

Koronavirüs ilk olarak nasıl tespit edildi?

Hastalardan alınan örneklerin laboratuvarlarda test edilmesi sonucu Çinli yetkililer ve WHO, enfeksiyonun Koronavirüs (Corona Virus) olduğu sonucuna vardı.

Hastalığın, Çin'in 11 milyon nüfuslu kenti Vuhan'daki Huanan deniz ürünleri pazarından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Koronavirüs, büyük bir virüs ailesinin bir alt türü. Ancak yeni virüs dahil sadece yedi tanesi insanlara bulaşabiliyor.

WHO'ya göre yeni virüsün "kuluçka dönemi", yani enfeksiyonun kapıldığı andan belirtilerin görüldüğü zamana kadar olan dönem yaklaşık 14 gün. Ama bazı araştırmacılar bu sürenin 24 güne kadar çıkabileceğini söylüyor.

Çinli bilim insanları, bazı kişilerin belirtiler görülmeden de enfeksiyonu yaydıkları uyarısında bulunuyor.

Yorumlar (0)