Korona hastası taziyeye gitti, herkese virüs bulaştırdı!

Van'ın Edremit ilçesinde kardeşinin cenazesine şehir dışından taziyeye gelen kişi, yakın temasta bulunduğu aile fertlerinden 12 kişiye yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştırırken, yeni pozitif vakalar tespit edildi.

GÜNDEM 20.05.2020, 09:31 20.05.2020, 09:34
Korona hastası taziyeye gitti, herkese virüs bulaştırdı!

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokak'ta ikamet eden Gülçek Ailesi'nden bir kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Bu nedenle şehir dışında oturan kardeşi de taziye için geldi. Kardeşinin cenaze törenine katılan şahıs, şehir dışından gelmesi nedeniyle yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde 14 süreyle evde karantina altında tutuldu.

Fakat geçen Cuma günü rahatsızlanan ve hastaneye yatırılan kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Filyasyon ekibi, testi pozitif çıkan kişinin temasta bulunduğu yakınlarını tespit etmek amacıyla çalışma başlattı. 

232 kişiye ulaşılarak gerçekleştirilen testlerin sonuçlarına göre, taziye evinde bulunan kişi ile ailenin İpekyolu ilçesi Yalınağaç Mahallesi'nde ikamet eden 3 akrabasının test sonuçları da pozitif çıktı. Gülmaç Ailesi'nin ikamet ettikleri 2 mahallede bulunan 2 ev karantinaya alınırken, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan ve aynı aileden olan 13 kişinin Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Gürpınar ilçesine bağlı Taşdören Mahallesi'nde cenaze törenine katılan iki kişinin daha test sonucunun pozitif çıktığı ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi'nde ikamet eden ve kalp krizinden vefat eden akrabalarının 09.05.2020 tarihindeki cenazesinin defin işlemine katılan Erdemir Ailesi'nden 3 kişi ikamet ettikleri Gürpınar İlçesi Taşdöndüren mahallesine döndü. 17.05.2020 tarihinde aynı aileden aynı ikamette oturan Erdemir Ailesi'nden 1 kişi rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Hastane başvuran şahsın yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca mahallede sağlık ekipleri tarafından tarama ve testler yapıldı. Bu testlerden de 1 kişinin daha Covid-19 testi pozitif çıktı. Bunun üzerine Gürpınar İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, 40 hane 300 nüfuslu Taşdöndüren Mahallesi'nde karantina kararı alarak giriş çıkışları yasakladı."

Yorumlar (0)