Korona fırsatçıları yine ortaya çıktı! Kanları satıyorlar

İyileşen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının kanlarının, yasa dışı internet olarak nitelendirilen "dark web"de (karanlık web) satıldığı tespit edildi.

GÜNDEM 01.05.2020, 12:27 01.05.2020, 13:07
Korona fırsatçıları yine ortaya çıktı! Kanları satıyorlar

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı mücadele devam ediyor. Bilim insanları, ilaç ve aşı bulabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışıyor. 

Bilim insanları, iyileşen yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının kanından alınacak antikorlar ile hazırlanacak bir tedavi konusunda çalışmalar yürütüyor. 

Fakat söz konusu çalışma fırsatçıların da iştahını kabarttı.  

İyileşmiş yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarının kanı, arama motorlarının endeksleyemediği verilerin toplandığı "dark web"de (karanlık web) aşı olarak satışa sunuluyor.

Avustralya Ulusal Üniversitesi'nden araştırmacılar, siber suçluların salgın krizini nasıl fırsat haline getirdiğini ortaya koyan bir rapor hazırladı.

Söz konusu raporda, siber suçluların yasadışı olarak sattıkları ürünler arasında, kanın yanı sıra muhtemel tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçlar ile büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman bulunduğu bildirildi.

Yorumlar (0)