Korku, ABD ve PKK'yı harekete geçirdi!

Birleşen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda olası askerî operasyonu, ABD'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü PKK'yı harekete geçirdi.

GÜNDEM 06.10.2019, 12:50
Korku, ABD ve PKK'yı harekete geçirdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyon sinyalini vermesinin hemen ardından PKK ve destekçisi ABD'de paniğe sebep oldu. Terör örgütü YPG/PKK, zorla saflarına kattığı Arap kökenli savaşçıları sınır hattına yerleştirirken, Amerika'ya ait savaş uçakları ise gece geç saatlerde Suriye-Türkiye sınır hattında uçuş yaptı.

ABD ve PKK'da hareketlilik başladı

Suriye'de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) desteklediği bölücü terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Fırat'ın doğusunda olası askerî operasyonuna karşı panikleyerek harekete geçti.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK zorla saflarına katarak silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı gece geç saatlerde, işgal altında tuttuğu Fırat'ın doğusundaki sınıra yakın Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine konuşlandırdı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK, Tel Abyad ve Ras'ül Ayn bölgelerine iki askerî araç konvoyuyla keskin nişancılar ve el yapımı patlayıcı (EYP) ekiplerinden oluşan destek gücü gönderdi. Araçlar ise bölgeye askerî mühimmat götürdü.

İlk konvoy Rakka ilinin kuzeyindeki Amerika'nın en büyük askerî üslerden Çelebiyye'den, ikinci konvoy da Haseke ve Kamişli bölgelerinden yola çıktı. 

Terör örgütü PKK'da bunlar yaşanırken eşzamanlı olarak Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca ABD'ye ait savaş uçakları uçuş gerçekleştirdi.

Amerika'nın YPG/PKK'ya askeri ve lojistik desteği sürüyor 

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'de terör örgütü "DEAŞ ile mücadele" bahanesi adı altında YPG/PKK'ya destek vermeye devam ediyor.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'ya askerî ve lojistik destek sağlayan Amerikan güçleri, son 10 günde Suriye-Irak sınırındaki Simelka kapısından YPG/PKK işgalindeki bölgelere 300 tır sevk etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 21 Eylül'de YPG/PKK işgalindeki bölgelere inşaat malzemesi, kapalı kasalar, prefabrik evler ve yakıt tankerlerinin yüklü olduğu 200 tır gönderdi.

ABD'nin Suriye'de 18 üssü var

Kendi planı olan terör örgütü DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek 2015 yılından bu yana YPG/PKK'ya askerî destek veren Amerika'nın Suriye'de 18 üs ve askerî noktada 2 bin civarında personeli bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, 2018 yılında Suriye'deki askerlerini çekmek istediğini açıklamasına rağmen Washington ülkedeki askerî varlığını daha da güçlendiriyor.

Erdoğan'dan "Barış Pınarı" operasyonu sinyali

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde partisinin 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'da yaptığı açıklamada, Fırat'ın doğusuna operasyon sinyali olarak yorumlanan önemli ve ciddi mesajlar vermişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna olası harekata ilişkin, "Kararı verilen ve süreci başlamış olan barış pınarlarının önünü açma vakti belki bugün, belki yarın denebilecek kadar yakındır." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)