Körfez Arap ülkeleri, ABD'nin Ukrayna çağrısını takmadılar

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna’ya destek ve bezin fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi konusunda görüşmek için Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensleriyle telefon görüşmesi organize etmeye çalıştığı fakat başaramadığı iddia edildi.

GÜNDEM 09.03.2022, 11:30 09.03.2022, 13:24
Körfez Arap ülkeleri, ABD'nin Ukrayna çağrısını takmadılar

Wall Street Journal gazetesinin ABD’li ve Suudi üst düzey yetkililerden edindiği bilgilere göre, Beyaz Saray, Joe Biden ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirmeye çalıştı.

Veliaht prensler, Joe Biden ile görüşmeyi kabul etmedi

Gerçekleşmesi planlanan görüşmede, Biden, veliaht prensleriyle Ukrayna’ya uluslararası destek olunması ve dünyada yükselen benzin fiyatlarının önüne geçilip kontrol altına alınması konularını konuşmayı planlıyordu. Fakat Beyaz Saray’ın bu görüşme istediğine her iki ülke de olumlu geri dönüş yapmadı.

WSJ'nin haberine göre, son zamanlarda Suudi Arabistan ile Biden yönetimi arasındaki ilişkilerin iyi olmadığı anlaşıldı. Suudi Arabistan’ın Joe Biden yönetiminden Yemen’e daha çok yardım yapılması, İran konusunda destek ve 2018 de öldürülen Cemal Kaşıkçı konusunda ABD’nin Suudilere karşı yürütülen davalara müdahiliyet taleplerini aktardı.

Ayrıca Biden ile görüşmeyi reddeden iki veliaht prenslerinin bu olay sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri aktarıldı.

Yorumlar (0)