Koral, YPG'nin elektronik haberleşmesini kesti!

Koral Elektronik Harp Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Barış Pınarı Harekâtı'nın başladığı anlarda YPG'nin tüm elekronik haberleşmesini kesti.

GÜNDEM 09.10.2019, 19:14
Koral, YPG'nin elektronik haberleşmesini kesti!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı, saat 16.00'da başladı. Operasyon sırasında bölgede tüm iletişim sistemleri durdu.

Terör örgütünün bölgede yaptığı tuzaklamalara yönelik Koral'ın devreye sokulduğu ifade ediliyor.

Koral Elektronik Harp Sistemi

Koral Elektronik Harp Sistemi, askerî araçlara entegre edilen ve geniş frekans bandında görev yapabilen bir radar sistemi. Millî ve yerli sistem olan Koral, radarları kör etmek, iletişimi kesmek ve diğer bilgisayarlı sistemleri işlevinden uzaklaştırmak amacıyla geliştirildi. Elektronik bir destek aracı olan Koral, 4 elektronik taarruz aracından oluşuyor. 

Elektronik destek aracı, hedefi çok sıkı bir şekilde takip edip hangi bantta yayın yaptığını bulmasının ardından o banttaki elektronik taarruz aracına gereken bilgileri aktarıyor. Hedef, elektronik taarruz aracı tarafından işlevini yapamayacak duruma getiriliyor.  

Yerli hava savunma sistemi Koral, Suriye sınır hattına sevk edilerek aktif duruma getirilmişti. Sistemin menzilinin yaklaşık 200 kilometre olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar (0)