Köpek saldırısından 60 dikişle kurtulan Mert’in acısı, Gaziantepli Asiye ile arttı 

Manisa’da evinin önünde oynarken sokak köpeğinin saldırdığı 8 yaşındaki Mert, yüzüne atılan 60 dikişin ardından kendisini toparlamaya çalışıyor. Saldırının ardından travması hala devam eden Mert’in yüzündeki izler ilk günkü derinliğiyle dururken annesi Meral, Gaziantep’te pitbull köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan Asiye’yi gören oğlunun gözyaşlarını tutamadığını ve uzun süre ağladığını aktardı. Olayı psikolojik olarak hala aşamadıklarını belirten Dilek ailesi, oğullarının psikolojisinin bozulduğunu ve artık sokağa yalnız çıkamadığını dile getiriyor. 

GÜNDEM 02.01.2022, 17:16
Köpek saldırısından 60 dikişle kurtulan Mert’in acısı, Gaziantepli Asiye ile arttı 

21 Kasım 2021 tarihinde Manisa’nın Yunusemre ilçesinde sokakta oyun oynayan 8 yaşındaki Mert Dilek, sokak köpeğinin saldırısına uğramıştı. 3’üncü sınıf öğrencisi çocuk yere düştüğünde köpek de çocuğun yüzünü ısırmaya başlamıştı. Olayı gören komşular köpeği uzaklaştırırken 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Anne Meral Dilek, çocuğunu o halde yerde yatar halde görünce sinir krizi geçirmişti. Ambulans ile ilk olarak Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Mert Dilek’e burada ilk müdahalesi yapılmış ve kuduz iğnesi vurulmuştu.  



Üniversite hastanesinde dikişleri atılmıştı 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Mert’in yüzüne 60 dikiş atıldı. Yüzünde derin yaralar oluşan ve dişi de kırılan Mert’in dikişleri geçtiğimiz günlerde alındı. Ancak ne Mert’in yüzündeki izler ne de psikolojisinde açılan yaralar henüz silinmedi. Olayın ardından konuşan anne Meral Dilek, “Kapının önünde birkaç tane sokak köpeği varmış. Oğlum da o gün oyun oynamak için sokağa çıkmıştı. Önce kimse ne olduğunu anlamamış ama nasıl olduysa siyah bir köpek oğlumun üstüne atlamış. Çocuğumun yüzünü ısırıp kötü hale getirmişti. O an baygınlık geçirmişim. O günleri çok şükür atlattık şu anda iyileşme sürecindeyiz. Psikolojik açıdan bizim için çok zor bir süreçti. Çocuğum çok şükür yeniden okula gitmeye, arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Artık hepimiz daha mutluyuz.” ifadelerini kullanıyor. 



“Oğlum geceleri uykusunda ürperiyor” 

Anne Meral Dilek: “Okula giderken sabahları karanlık oluyor. O karanlıkta giderken köpek geldiğinde hem ben irkiliyorum hem de Mert, arkamıza sığınıyor. Oğlum geceleri rahat uyuyamıyor. Geceleri uykusunda sık sık ürperiyor. Gaziantep’te pitbull saldırısına uğrayan Asiye’yi gördüğümüzde o kötü günü tekrar yaşadık. Çok kötü hissettik. Asiye’nin ailesinin ne hissettiğini anlayabiliyoruz. Hem ben hem de Mert, haberleri ağlayarak izledik. Haberlerde köpek saldırılarını görünce tüylerimiz diken diken oluyor. Anlatılacak bir durum değil. Sokak köpeklerinin toplatılması için daha önce imza kampanyası başlatmıştık. 500 imzaya ulaştık. Sadece çocuklar değil büyükler de korkuyor. Kim imza attıysa herkes ısırmalarından şikayetçi.” 



“Hala korkuyorum” 

3’üncü sınıf öğrencisi Mert Dilek ise şunları dile getirdi: “Korkum biraz geçti ama hala korkuyorum. Köpek görünce annemle babamın arkasına saklanıyorum. Bir keresinde köpek gördüğümde yanımda kimse yoktu hemen ağacın arkasına kaçtım. Köpeklerin toplatılmasını istiyorum.” 

Yorumlar (0)