Konya’da suç örgütüne operasyon: 3 tutuklama

Konya’da icra ihalelerine fesat karıştırdığı ve tefecilik yaptığı iddia edilen suç örgütüne dair yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 18.09.2021, 10:46 19.09.2021, 09:20
Konya’da suç örgütüne operasyon: 3 tutuklama

Konya Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ilçede “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “icra ihalelerine fesat karıştırmak” ve “tefecilik” suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltı kararı olan 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri bitirildi.

Geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edilmiş olan zanlılardan 3 tanesi savcılıktaki ifadeleri sonrası salıverildi.

Zanlılardan 7 tanesi sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbet bırakıldı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen 3 kişi ise tutuklandı.

Olayın geçmişi…

Konya Seydişehir’de icra ihalelerine fesat karıştırdığı ve tefecilik yaptığı iddia edilen suç örgütüne dair 14 Eylül tarihinde operasyon yapılmış, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince ilçede yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Suç örgütünün faiz karşılığında ilçede borç verdiği ve kişilerin gayrimenkul değerlerini icra müdürlüğünde satışa çıkarmanın ardından ihalelere girip haksız bir şekilde kazanç elde ettiği belirlenmişti.

Yorumlar (0)